A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
4 / 03 / 15

REPORTATGE – Roseland Musical inicia el trajecte de ‘Viatge al centre de la terra’

Després d’una intensa residència a l’Atrium de Viladecans entre el 19 i el 30 de gener, la companyia Roseland Musical ha estrenat ‘Viatge al centre de la terra’ a FETEN, la Fira Europea de Teatre per a Nens i Nenes més important de l’Estat espanyol que es va celebrar la setmana passada a Gijón. Les hores d’assaig, els nervis a flor de pell i la il·lusió dipositada en aquesta última producció van donar lloc a un espectacle molt ben acollit entre el sector i el públic.

Es tracta d’una versió lliure de la novel·la que Julio Verne va escriure l’any 1864. Considerat com el pare de la ciència ficció i de la novel·la la d’aventures, Verne és l’autor més traduït de tots els temps i va predir amb gran exactitud en els seus relats fantàstics l’aparició d’alguns dels productes generats per l’avanç tecnològic del segle XX, com per exemple la televisió, els helicòpters, els submarins o les naus espacials.

A ‘Viatge al centre de la terra’, Roseland ofereix un muntatge de dansa i audiovisual que explota l’ampli ventall de possibilitats creatives brindades pel visionari autor. Així, l’esperit innovador de la companyia i de l’artista Franc Aleu -responsable de la creació audiovisual en les darreres produccions de Roseland-, es donen cita amb la ploma de Verne per portar a l’escenari idees fresques i herois progressistes que somien amb descobrir nous mons i arribar fins allà on ningú ha arribat abans.

L’Eva i l’Ava són dues germanes (una és artista, l’altra científica) que, seguint una pista, comencen un viatge que canviarà la seva vida per sempre més. Viatjaran a Islàndia traçant els passos del seu avantpassat cap al centre de la terra i allí es trobaran amb en Hans, el guia. No es tracta només d’un viatge físic, sinó també d’un viatge cultural al passat descobrint matèria i emocions que la humanitat ha deixat enrere.

Tot plegat pren forma de la mà de tres ballarins que, entre dues pantalles, interactuen amb personatges virtuals i imatges en moviment generant un espectacle per a nens i nenes a partir de 6 anys i públic jove on la dansa, els visuals, el text i la música formen un tot compacte. L’efecte 3D que es crea, projecta l’obra a unes dimensions sorprenents en un espai escènic on el real i el virtual conviuen en perfecta sincronia.

Una magnífica oportunitat, doncs, per gaudir del nou treball d’aquesta companyia que ja compta amb 30 anys d’experiència en la creació i producció d’espectacles de dansa-teatre per a tots públics i diversos reconeixements, com el Premi Nacional de Cultura 2007 atorgat per la Generalitat de Catalunya. Agafeu-vos fort, que ‘Viatge al centre de la terra’ inicia el trajecte!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This