Crítiques la veu dels professionals Crítiques la veu dels professionals
29 / 06 / 21

Les aventures del lleó Vergonyós, d’El Pot Petit

“«Les aventures del lleó vergonyós» és un conte iniciàtic per al seu principal protagonista, en un viatge amb una avioneta pilotada per una formiga —com una mena d’alter ego de Saint Exupéry, però en clau de faula.

El llenguatge tant dels diàlegs de la trama com de les lletres de les cançons és extremament polit sense fer concessions a modernismes innecessaris amb expressions que als espectadors als quals s’adrecen es deuen sobtar de trobar en boca de personatges de ficció allò que potser alguna vegada han sentit en boca dels pares o dels avis (Tinc mala lluna; sóc rabiüt; causar estralls…), cosa que no fa cap nosa al ritme musical, molt variat, enganxadís i en alguna escena que reflecteix segons quines emocions, també melòdic.

Dos titellaires fan també d’actors, a la vista sempre, no en caixa fosca, sense amagar les veus que hi posen i les peces que hi canten. I un tercer intèrpret és el músic, que més aviat sembla un home-orquestra perquè ha de batallar amb instruments molt diversos i, a més, ha de produir segons quins efectes especials amb l’avantatge que els espectadors poden veure com es resolen pluges o vents d’enganyifa.”

Autor: Andreu Sotorra

Data: 30/05/2021

Llegiu la crítica completa a Recomana.cat.


“La història és fresca àgil, ben narrada, l’escenografia, mutant, és senzilla però molt ben feta. Però el que fa que aquest espectacle connecti de debò amb els més menuts, a part de la història, és la interpretació vocal dels dos actors i titellaires. Ambdós recreen tota l’auca d’animals impostant i col·locant la veu d’una manera molt professional i les cançons estan composades i efectuades amb la mateixa preciositat harmònica que els hits del grup (la cançó del Cavall ha estat molt ben celebrada per la parròquia). I al seu costat està el Dani López, el compositor musical i qui s’encarrega de tocar tots els instruments, des de la guitarra fins a la flauta travessera o el piano entre altres instruments.”

Autor: Martí Figueras

Data: 30/10/2020

Llegiu la crítica completa a Recomana.cat.


“Les aventures d’aquest simpàtic lleó, jovenet i dominat per la vergonya, que en un fantàstic viatge, coneixerà d’altres animals, cadascú amb una emoció que també l’embarga o de la que gaudeix. Molt indicat per als més petits, per la dolçor i impecable treball dels seus dos actors-manipuladors de titelles i cantants, per les fàcils i encomanadisses cançons (destaquen la música feta en directe, els jocs de veus i la inclusió del músic en algunes de les accions i veus en off) i la senzilla però reeixida posada en escena, so i il·luminació.”

Autor: Josep Maria Viaplana

Data: 30/10/2020

Llegiu la crítica completa a Recomana.cat.

 

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This