Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
8 / 04 / 24

“Vai Via”, la nova creació de Xirriquiteula Teatre

 • La companyia catalana Xirriquiteula, Premi Max al millor espectacle familiar per “Laika”, ultima els detalls del seu 11è espectacle en sala
 • Vai Via, co-produïda amb la companyia danesa ZeBU i dirigida per l’holandès Marc van der Velden, explica la història de la Rita, una dona sense llar que viu amb un grapat de records d’una vida passada molt intensa.

Després d’haver girat per tot el món amb els seus espectacles (Japó, Xina, Singapur, Colòmbia, Costa Rica, Turquia, Noruega, Portugal…) i de seguir-ho fent amb Laika (recentment amb gran èxit de públic tant a Alemanya com al SAT! de Barcelona), Xirriquiteula Teatre presenta la seva nova obra.

 Vai Via

Vai Via explica la història d’una persona, una dona, la Rita, que passa desapercebuda per tothom, però que ha viscut molts moments que s’han quedat amb ella; alguns màgics i molt bons, d’altres no tant. Una vida explicada amb gestos i fotografies evocadores, i narrada per una veu en off acompanyada per la música de Lola Ybran.

Amb Vai Via Xirriquiteula vol recordar que darrere de qualsevol ésser humà, també d’aquells més invisibles o que sovint no volem veure, pot amagar-se una vida plena d’experiències, riquesa i humanitat.

Coproducció Catalunya – Dinamarca

Vai Via suposa la primera coproducció de Xirriquiteula Teatre amb una companyia internacional. L’obra ha estat creada conjuntament amb la companyia danesa ZeBU i el director holandès resident a Copenhaguen Marc van der Velden, un dels creadors de més prestigi en el terreny del teatre infantil i familiar d’Europa. En Marc ha estat treballant a Badalona aquesta darrera Setmana Santa pels darrers assajos abans de l’estrena al KLAP Festival.

Xirriquiteula Teatre 

Xirriquiteula Teatre neix a Badalona l’any 1985. Al llarg de més de tres dècades la companyia ha creat i produït més d’una desena d’espectacles, tant de carrer com de sala, pensats sempre pels infants. Cada projecte ha estat realitzat de manera artesanal, cuidant el més petit detall per oferir teatre de qualitat al nostre públic: els nens primer de tot i, després, les seves famílies i acompanyants. Envoltant-se d’excel·lents col·laboradors i professionals, Xirriquiteula crea la majoria de les seves obres de forma col·lectiva, concentrant talent i energia en processos d’investigació, experimentació i improvisació sempre molt enriquidors per la companyia, que després es transmeten a tots els que s’acosten a gaudir-ne.

Xirriquiteula ha rebut nombrosos premis i mencions des de la seva fundació, entre ells el premi Max al millor espectacle per a públic familiar l’any 2021 per la seva obra Laika.

 

 

Font: Xirriquiteula Teatre

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This