A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
2 / 05 / 18

Entrevista – Ivan Alcoba estrena ‘Music Box’ a la Fira de Titelles de Lleida

La ciutat de Lleida tindrà un cap de setmana agitat i ple de teatre. Els transeünts són saludats pels dracs que custodien des de fa dies els aparadors de moltes botigues de la ciutat. Els més curiosos es detenen i pregunten el motiu dels titelles alats, però aquells ja familiaritzats amb l’ocasió tenen ben present que amb maig torna la Fira de Titelles de Lleida. Una fira que ja celebra la seva 29º edició. 


Ivan Alcoba de la companyia Fadunito 
aprofitarà l’ocasió per estrenar ‘Music Box’ i en EscenaFamiliar ens hem reunit amb ell per xerrar una mica sobre el seu últim espectacle i la seva experiència amb la Fira de Titelles de Lleida.

 

– L’estrena de Music Box serà en la Fira de Titelles, per què?
La fira té un encant característic. L’ambient, la gent, és especial. Personalment, des de petit m’han agradat molt els titelles i aquesta característica dels titellaires de donar vida als objectes. A més, la Julieta Agustí (co-creadora de la Fira) ja ens havia suggerit que anéssim a la fira i així va ser.

– És el teu primer espectacle en solitari i a més sobre els escenaris…
Es tracta de sortir de la meva zona de confort. Aquest espectacle m’ha permès tornar als meus orígens de Clown i allunyar-me de les arts de carrer, per pujar-me sol a l’escenari! Surto de la meva zona de confort des de tots els punts de vista.

– Era un repte realitzar aquest espectacle sol?
Sí, es tracta d’un repte personal. L’escenari és totalment diferent a les arts de carrer i pujar allí sent el centre d’atenció és tot un desafiament.

– Sabem que encara no ha estat estrenat però, ens pots parlar una mica de MusicBox?
Music Box és un espectacle de Clown i està realitzat sense text pensant en projecció internacional, a més de que no m’agrada parlar *Riu* En ell podran veure manipulació d’objectes mitjançant un enamorat de la música i de les seves caixes, no et puc dir molt més.

– Està reflectit Ivan Alcoba en Music Box?
Totalment, l’espectacle té molt caràcter individual, a més de ser un repte personal com ja comentàvem abans. Aquí reprenc el perfil clown, amb els titelles i la música.

– Parlem una mica de la Fira de Titelles, què significa aquesta per a les companyies i per què haurien de participar-hi?
És un esdeveniment que dóna molta visibilitat als espectacles i és una porta oberta doncs es tracta d’un esdeveniment consolidat (aquesta és el seu 29a. edició). Jo ja acudia des de molt abans com a espectador.

– I per acomiadar-nos, per què la gent hauria de venir a la Fira de Titelles i a veure MusicBox?
A la fira perquè s’emocionaran, segur. Hi ha programats espectacles molt bons, la programació té molta qualitat.
I Music Box, han de venir a veure-ho perquè el gaudiran tots. És un espectacle familiar i fa ús d’un humor que és per a tots.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This