Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
27 / 09 / 16

El TNT també programa per als infants! Neix el TNT KIDS

En la seva 9a edició, el Festival TNT-Terrassa Noves Tendències incorpora per primer cop a la seva programació el TNT Kids, un cicle pensat expressament per als més petits per tal que també puguin gaudir i aprendre amb la creació contemporània, el segell del certamen.

Dels 30 espectacles que de dijous 29 a diumenge 2 d’octubre acollirà enguany el TNT, aquests 9 s’adrecen al públic familiar i es representaran al llarg del cap de setmana. La majoria tindran lloc durant tota la tarda de dissabte a la Plaça Vapor Ventalló i són gratuïts.

‘Girafes’ (dissabte, de 17 a 20h, Plaça Vapor Ventalló) de Xirriquiteula Teatre. ‘Girafes’ és un espectacle de carrer itinerant, una proposta delicada i elegant que emociona a grans i petits. Dues girafes amb la seva criatura es passegen per la ciutat acompanyades d’uns músics que amb els seus instruments ens submergeixen en una atmosfera onírica i silvestre. Espectaculars i vistoses, les girafes avancen en silenci comunicant-se i sorprenent al públic que se’ls acosta. A través de la mirada ingènua i encuriosida d’aquesta família de girafes descobrim una nova manera de veure i viure la ciutat. ‘Girafes’, que ha girat per Europa, Àsia i Amèrica, és un espectacle d’alçada i sense paraules per a tots els públics.

‘Caravana Puck Cinema’ (dissabte, de 17 a 20h, Plaça Vapor Ventalló) de Tombs Creatius. Puck és una caravana convertida en sala de projecció. El seu ventre és un cinema minúscul, potser el més petit del món, on hi caben, exactament, 7 persones. Puck ensenya pel·lícules d’animació de les que no s’acostumen a veure a la televisió. Selecciona pel·lícules de tot el món per oferir un menú variat però selecte, dedicat especialment a l’esperit. A més, cada grup d’espectadors pot triar la seva pròpia pel·lícula, amb la guia i ajuda de l’acomodador. L’objectiu de la ‘Caravana Puck Cinema’ és despertar la passió pel cine d’animació. O, simplement, recuperar l’experiència del cine d’una manera particular. I gaudir un instant d’una petita gran obra audiovisual.

‘L’Estrany viatge del Sr. Tonet’ (dissabte, de 17 a 20h, Plaça Vapor Ventalló) de Tombs Creatius. Des del dia que la companyia va conèixer detalls de la vida del Sr. Tonet, no poden deixar de pensar en ell i en totes les fantàstiques històries que havia viscut. Se’l van trobar de casualitat i per a ells va ser un gran descobriment. El Sr. Tonet va ser, realment, un personatge fascinant i ara volen compartir les seves vivències amb tothom. Tombs Creatius ha reconstruït algunes de les seves històries. Ho han fet amb materials reciclats -fustes, palets, mobles vells- i diferents utensilis que han trobat en una planta de residus. Amb tot això, han construït uns jocs a través dels quals coneixerem trossets dels viatges del Sr. Tonet. Es tracta d’històries vives convertides en 10 jocs. Cada joc, dins d’una caixa. A cada caixa, una història. I, en cada història, ajudats per la robòtica, un personatge. Veniu a descobrir el món de llums, sons i moviment del Sr. Tonet!

‘Headspace’ (dissabte, de 17 a 20h, Plaça Vapor Ventalló), el nou projecte d’Electric Circus. La instal·lació es compon d’una sèrie de caps grossos que es posen a mode de gran casc i, dins de cada cap, hi ha un espectacle per veure. Electric Circus utilitza la seva tècnica habitual: una combinació de titelles mecàniques i electròniques, també anomenades animatrònics, per crear criatures veritablement realistes. Després d’entrar a ‘Headspace’, un espectacle totalment automàtic i real comença. Dins el cap tot està en calma. El so del món exterior s’esmorteeix i l’interior està il·luminat escassament. Un ambient òptim per a la concentració i la intimitat on el telèfon mòbil no hi pot entrar. L’espectador està obligat a mirar amb els seus propis ulls i tot el que s’hi veu és present; no hi ha monitors ni s’utilitzen projeccions o sons gravats. Electric Circus és una cooperació entre l’inventor Fred Abeles i la titellaire Mirjam Langemeijer. El seu treball en equip ha donat lloc a una forma única de teatre de carrer. El projecte Headpsace és la continuació de les anteriors i exitoses performances Dirk the homeless robot i Mono the Monkey. La companyia ha girat per tot el món i sempre ha aconseguit impressionar i sorprendre el seu públic.

‘DJ Niño’ (dissabte, de 17 a 20h, Plaça Vapor Ventalló) dels The Pinker Tones. El Niño va començar a punxar als 17 anys al desaparegut Mond Bar de Gràcia, a Barcelona. Aviat es va convertir en el DJ resident més jove del Mond Club (Sala Cibeles) i del Pop Bar en els inicis de Razzmatazz. El seu estil barreja ritmes indies, rock, bigbeat, clàssics del pop i so Manchester amb l’electrònica més rotunda. Des de fa més de 10 anys col·labora habitualment amb The Pinker Tons i ha produït remescles per a Love of Lesbian, Beastie Boys, Pecker, Hip Hop Hoodios, Mandalas o Aterciopelados. També ha passat pel Moog, La Paloma, BeCool, Salamandra, KGB i pel Festival Faraday i el FIB de Benicàssim. L’any 2012, DJ Niño impulsa la plataforma #freemusicfridays, amb la que The Pinker Tones regalen cada divendres una remescla o una col·laboració a través de les xarxes socials.

‘El circo que no lo era’ (dissabte, de 17 a 20h, Centre excursionista de Terrassa) de la Companyia Trastero de las Artes. El grup rescata el valor de la imaginació i dels somnis i, partint de la pregunta “Com seria un circ per a persones invidents?”, han pensat en una altra manera de veure el circ i han creat un circ per gaudir amb els sentits. ‘El circo que no lo era’ és una obra per a tots els públics, un espectacle inclusiu per gaudir en família i pensat especialment per a persones amb capacitats especials. A escena, un grup de 40 persones, amb els ulls embenats, és situat en un espai que simula les graderies del circ. Els artistes presenten els diferents números amb efectes especials en viu i amb accions que involucren el públic: passar un cofre que conté a la Triquiñuela, la vaca contorsionista; ser testimonis del vol de Capirote, l’home vela; ajudar a la trapezista Regina… ‘El circo que no lo era’ és una creació col·lectiva realitzada per Alekos, Claudio Frost i Laura Settecase. Una proposta íntima amb l’objectiu de crear un joc sensorial entre el públic i els artistes.

‘Hypernatural’ (dissabte, de 17 a 20h, Arxiu Tobella) de Kònic Thtr. És una instal·lació audiovisual de micromapping mòbil i interactiu que forma part del projecte Transmèdia Hypernatural de Kònic Thtr. ‘Hypernatural’ és una unitat mòbil d’intervenció urbana que explora la relació entre l’individu, l’arquitectura, el paisatge i el sentir de la gent desplaçada que es mou buscant un refugi. Una maqueta arquitectònica serveix de suport per projectar imatges evocadores que activen el record i la memòria que amaguen edificis singulars del patrimoni cultural de la Mediterrània. Kònic Thtr és una plataforma artística amb base a Barcelona dedicada a la creació contemporània en la confluència d’art i noves tecnologies interactives. El seu treball ha estat presentat, entre d’altres llocs, al Regne Unit, Holanda, Alemanya, França, Mèxic, Brasil, Marroc, Rússia, EUA o la Xina.

‘Reactable’ (dissabte, de 17 a 20h, Plaça Vapor Ventalló) de Carles Lopéz. ‘Reactable’ és una activitat musical pensada per a nens però que de ben segur també embadalirà als més grans. El ‘Reactable’ és un instrument electrònic intuïtiu i molt divertit. Una mena de taula de llum on, col·locant i movent objectes a sobre, s’obtenen diferents ritmes i sons. L’instrument crea melodies alhora que es va jugant i esbrinant el funcionament de la taula. Una manera didàctica i divertida de descobrir la música electrònica! Vine a descobrir què és un sampler, un sintetitzador i com crear efectes sonors de la mà de Carles López. Carles López, nascut a Barcelona, ha actuat a tot tipus d’esdeveniments, festivals i clubs en més de 40 països. També ha treballat amb companyies de dansa i teatre com Sol Pico Cia. de Dansa, La Fura Dels Baus o Sergi Faustino, entre d’altres, i ha fet música per Alejandro Gonzalez Iñarritu o el col·lectiu ET. Des de l’any 2007 forma part de Reactable Systems fent demostracions arreu del món i ha col·laborat en el desenvolupament de SamplR, una eina revolucionària per fer música amb l’iPad.

‘Heliceo. Concert per 6 ventiladors i un sol pilot’ (diumenge, a les 18:30h, al Teatre Principal) de Cia. La Máquina de Hacer Pájaros. Un espectacle singular on un únic actor, Fefo Monza, transita pels diferents moviments musicals de Les quatre estacions d’Antonio Vivaldi, fent un recorregut a partir de l’essència i el batec barroc d’aquesta obra mestra. Un espectacle fascinant per a tots els públics, on els més petits aprendran a gaudir de la música de Vivaldi mentre el vent originat pels ventiladors dibuixa a l’aire personatges, atmosferes i jocs d’improvisació, construint escenes de gran força dramàtica i una bellesa plàstica sorprenent. La companyia La Máquina de Hacer Pájaros neix per ser una font de somnis i materials creatius. Un lloc de trobades multidisciplinàries sense limitacions a l’hora de crear, amb un únic i ambiciós objectiu: emocionar des de la qualitat.

Consulta la programació del dissabte 1 i diumenge 2 d’octubre.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This