Crítiques la veu dels professionals Crítiques la veu dels professionals
13 / 03 / 18

Viatge al centre de la terra (s. XXI), de Roseland Musical

“El poder de las imágenes es desbordante, ver como descienden por las montañas los tres protagonistas es espectacular y el fragmento del encuentro con las setas alucinógenas resulta muy divertido, al igual que el original encuentro con el esqueleto del abuelo explorador con el que interpretan un ball de bastons. El acierto del Roseland ha sido darle contenido a las espectaculares imágenes con temas de actualidad y también realizar un fascinante e interesante trayecto por las diferentes culturas que han marcado la historia de la humanidad.”

Autora: Carmen del Val

Data: 26/02/18

Llegeix la crítica completa a: El País


“Roseland Musical ja fa temps que treballa amb arts visuals i sonores per aconseguir que la dansa resulti atractiva per a aquest públic infantil i juvenil que ha nascut amb la tablet sota el braç. I aquest llenguatge plàstic torna a ser el protagonista del seu darrer muntatge, Viatge al centre de la terra […]. Una adaptació del clàssic de Verne, tècnicament complexa per la dificultat afegida que suposa voler fer dialogar la dansa amb l’espai visual i sonor exposat entre dues projeccions; una complexitat que és alhora el seu valor afegit i que possibilita oferir “un espectacle de rigor i qualitat a un públic infantil”, tal com explica Marta Almirall, directora artística de la companyia.”

Autora: Clara Moliné

Data: 23/02/18

Llegeix la crítica completa a: Núvol


“[…] poder recuperar un muntatge que transmet fascinació pels quatre costats. Amb aquest espectacle, Roseland Musical puja el seu alt llistó artístic, dirigit més cap a una audiència infantil, i l’amplia cap a uns espectadors adolescents i a un públic familiar, on plegats i alhora de forma individual poden gaudir de les diferents lectures que ofereix el muntatge.”

Autora: Montse Otzet

Data: 21/02/18

Llegeix la crítica completa a:


“Sota el registre de la dansa i —per dir-ho d’alguna manera— “dansa sobretitulada” amb un muntatge audiovisual farcit d’imatges i de situacions impossibles de recordar i projectades sobre un tul davanter que crea la sensació, en combinació amb l’escenari, els tres intèrprets i les imatges interiors, d’efectes en 3D, amb domini del blanc i negre. Vaja, com si fos una pel·lícula del desaparegut Imax del Port Vell!”

Autor: Andreu Sotorra

Data: 18/01/16

Llegeix la crítica completa a:


“Espectacle sense text que impacta amb força gràcies a la projecció d’imatges en un tul darrere del qual hi ha els protagonistes. Excel·lent el muntatge audiovisual de Franc Aleu.”

Autora: Teresa Ferré

Data: 25/10/15

Llegeix la crítica completa a:


“Cal celebrar el treball de vídeo de Franc Aleu molt dinàmic, divertit i prou narratiu per entendre sense necessitat de gaires veus en off de quin és l’episodi de la trama. Cal avançar que l’obra s’inspira en el clàssic d’aventures però que proposa una aventura paral·lela. És una bona troballa.”

Autor: Jordi Bordes

Data: 29/07/15

Llegeix la crítica completa a:

 


“Unes gegants, detallistes, fabuloses projeccions al fons i en un tul interposat amb els intèrprets ens situen en la coneguda història de Jules Verne. Ja se’ns adverteix en el programa de mà que es tracta d’una revisió d’aquella aventura, com una mena de punt de partida. La primera sorpresa, precisament, sorgeix d’aquest entrellat: en la reactualització d’aquella epopeia, es cola una reflexió sobre el capitalisme imperant i el sense sentit en què ens hem entestat a viure aquest segle XXI.”

Autor: Jordi Sora

Data: 29/07/15

Llegeix la crítica completa a:

 


“Un gran espectacle d´il.lusions informàtiques a l´escenari. Un gran video-joc damunt de l´escèna. Uns bons ballarins immersos dins de l´allau d´imatges.”

Autor: Ferran Baile

Data: 23/07/15

Llegeix la crítica completa a:

 


“La resolució tècnica d’aquest muntatge és impressionant. De fet, els tres ballarins (dues noies i un noi, que a més, tenia un estil breakdance indiscutible, molt celebrat pels petits espectadors) es trobaven immersos en una pel·lícula (recordeu ‘La rosa púpura del Cairo’ de Woody Allen, o ‘Tron’ de Walt Disney?) que camina, la segueixin ells o no, i que més val que ho facin tot a l’hora i el lloc marcat, per no espatllar-ne el resultat.”

Autor: Josep M. Viaplana

Data: 18/05/15

Llegeix la crítica completa a:

 

 

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This