Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
30 / 01 / 23

Laika, de Xirriquiteula Teatre, celebra 300 funcions!

Xirriquiteula Teatre és una companyia que va néixer a Badalona l’any 1985 i que durant els més de 25 anys de trajectòria, ha creat i produït espectacles tant per al carrer com per a escenari pensant sempre en tots els públics.

“Laika” és una de les seves darreres creacions i està d’enhorabona, ja que celebra les 300 funcions!

Es tracta d’un espectacle àmpliament premiat, amb reconeixements com el Premi Max al Millor Espectacle per a públic infantill i juvenil i familiar o bé el Premi BBVA de Teatre, que trasllada als espectadors al Moscú de 1957, en plena Guerra Freda i la carrera espacial. La Laika és una gosseta que sobreviu pels carrers i parcs de la gelada ciutat i poc s’imagina que el seu destí la portarà a l’espai dins l’Sputnik i passarà a la història de la humanitat com el primer ésser viu en orbitar al voltant de la Terra. 

Un espectacle que ha estat traduït a 9 idiomes diferents: Català, Castellà, Euskera, Gallec, Portuguès, Francès, Anglès, Danés i Xinès! “Ho vam començar a fer a mesura que ens anaven apareixent bolos en diferents països i llocs de l’estat on es parlem llengües diferents. Creiem que és una riquesa cultural i, a més a més, en moltes comunitats és un punt més a favor a l’hora de contractar l’espectacle”. Explica Iolanda Llansó, actriu de la companyia.

Vols conèixer més sobre Xirriquiteula Teatre?

Fruit de la seva vocació d’investigació, aprenentatge i millora com artistes i creadors han treballat amb diferents directors al llarg de la seva trajectòria. Cada projecte ha estat realitzat sempre de manera artesanal -completament a mà- cuidant el més petit detall per oferir el millor d’ells mateixos en cada funció i amb la voluntat ferma de realitzar teatre de qualitat per als més petits i els joves. En el seu treball continuem buscant alts nivells de qualitat i autenticitat, fent en cada espectacle un nou pas en el seu camí com a artistes.

Consulta en aquest enllaç més curiositats sobre Laika

 

 

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This