Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
24 / 12 / 21

El Centre de Titelles de Lleida recupera el cicle Joc al Ninot que inaugura la seva edició 25 amb “Laika”, premi Max 2021 al Millor Espectacle Infantil

Ja estan a la venda les entrades de les cinc matinals de diumenge que inclou el cicle Joc al Ninot que organitza el Centre de Titelles de Lleida des de fa 25 anys. Aquesta notícia arriba just per Nadal per a que pugueu regalar experiències en família, salut i alegria. El cicle s’inaugura el proper 16 de gener amb el nou espectacle de sala del Centre de Titelles “On vas Moby Dick”. I el 6 de febrer, la companyia Xirriquiteula Teatre porta a Lleida “Laika”, premi Max al Millor Espectacle Infantil d’aquest 2021 i que ja va ser reconeguda com a Millor espectacle infantil pel pel Jurat Infantil de la 29a Fira de Titelles de Lleida, ara en fa quatre edicions.

Abans de començar a llegir aquest article, volem dir-vos que si arribeu al final, hi ha premi. Ara sí, comencem:

Aquests dies de celebració, família, regals i planificació del nou any tenim l’oportunitat de plantejar-nos quina inversió destinarem a viure experiències en família el proper 2022. Si sou dels que aposteu per vivències que omplen l’ànima de benestar i salut, us agradarà saber que el proper 16 de gener s’inaugura la 25 edició del cicle Joc al Ninot a Lleida. El Centre de Titelles de Lleida organitza cinc matinals de diumenges plenes d’aventures protagonitzades per titelles. Durant dos mesos i cinc diumenges, Lleida acollirà 12 actuacions de quatre companyies i sis espectacles dirigits a infants d’entre 2 i 8 anys i les seves famílies. El cicle del Joc al Ninot, que enguany es torna a celebrar després de que la covid obligués a suspendre’l el 2021, és una activitat paral·lela a la Fira de Titelles de Lleida que arriba a la seva 33 edició al 2022.

La 25 edició del Joc al Ninot compta amb la presència de dos espectacles guardonats amb Premis Max i Premis de la Fira de Titelles, com són “Laika”, de Xirriquiteula Teatre i “Sabates Noves”, de Tian Gombau – L’Home dibuixat.

Aquestes són les actuaciones i les companyies del Joc al Ninot

El cicle s’iniciarà el dia 16 de gener, de la mà del Centre de Titelles de Lleida, que posarà en escena la seva darrera producció de salaOn vas, Moby Dick?“. Es tracta d’una adaptació, per a públic infantil, del clàssic d’Herman Melville en el que els titelles, la música i les animacions donaran vida a la història de la gran balena blanca. Un espectacle que ens farà viure les aventures d’en Tim mentre s’endinsa en la vida de la Moby Dick i que hagués hagut d’estar present en la Fira cancel·lada el 2020.

Per la seva banda, la companyia catalana De_Paper portarà a Lleida, el 30 de gener, el seu espectacle Una poma, un pomer“, per explicar-nos la història de l’Aran, una nena que ha clavat queixalada a una poma i a dins hi ha trobat un petit tresor; una llavoreta espavilada que, amb l’ajuda de la terra i la pluja, es convertirà en un preciós pomer. Llibretes i cançons populars ens expliquen el cicle de la vida i l’increïble món de les plantes. Un espectacle delicat, per fer gaudir als infants dels petits detalls i de la poesia de les coses senzilles.

 

Xirriquiteula Teatre representarà l’espectacle “Laika (Premi Max 2021, al Millor espectacle infantil, Premi BBVA de Teatre, Premi de la Crítica i Millor espectacle infantil atorgat pel Jurat Infantil de la 29a Fira de Titelles de Lleida) el 6 de febrer al Teatre de l’Escorxador i seguidament les seves Girafes acolliran el públic assistent per celebrar el 25 aniversari del cicle a la Plaça Esteve Cuito.

El 13 de febrer, Tian Gombau – L’Home dibuixat, ens presentarà Sabates Noves, un espectacle Premi Max 2020 al Millor espectacle infantil i Premi Drac d’Or a la millor escenografia, a la 30a Fira de Titelles de Lleida. Narra la història d’un xiquet que estrena sabates i se’n va al riu a berenar. Pel camí, descobreix el món que l’envolta: carrers, cases, paisatges, persones i animals. Les seves sabates van acumulant experiències i ell, a poc a poc, creix.

 

El tancament del cicle anirà a càrrec d’”En Patufet” del Centre de Titelles de Lleida. Viurem les trifulgues d’un infant, menut, coratjós i despert que experimenta el desig de valdre’s per ell mateix i de fer-se gran.

Per primera vegada, el Joc al Ninot també a Penelles

En aquesta edició i per primera vegada, amb la col·laboració del Gargar Festival, atesa la bona sintonia entre les dues organitzacions i amb la voluntat de teixir sinergies en què les Arts en Viu en siguin les protagonistes, el Cicle Joc al Ninot s’aproparà al Cinema Kursaal de Penelles, el 13 i el 20 de febrer a les 18 hores. En primer lloc, hi anirà “Sabates noves”, de Tian Gombau – l’Home dibuixat i en segon lloc, “En Patufet”.

Durant aquests 24 anys de Joc al Ninot hi han actuat 99 companyies i s’han realitzat 151 espectacles. Es posiciona com una activitat paral·lela de la Fira de Titelles de Lleida, ja que enguany podrem gaudir de 5 espectacles i 3 companyies que han passat per alguna edició de la Fira de Titelles de Lleida. Aquest és un fet que s’ha anat repetint en altres edicions.

Les entrades per al 25è Cicle Joc al Ninot ja estan a la venda i es poden adquirir a través de  www.titelleslleida.com.

Si heu arribat al final de l’article, us podeu emportar dos entrades per a cadascuna de les actuacions en la sessió de migdia.

Cada dijous fins a finalitzar el Joc al Ninot, farem un sorteig entre tots i totes els qui comenteu la publicació d’Instagram que us indiquem a principis de setmana.

Això és el que heu de fer per guanyar les entrades: Seguiu-nos a Instagram i busqueu cada setmana el post del Sorteig del Joc al Ninot. Llegiu amb atenció les instruccions, ja que us demanarem diferents coses com ara explicar-nos si heu gaudit mai d’aquest cicle del Joc al Ninot o de la Fira de Titelles de Lleida. Quin record en família teniu? I si encara no heu anat a Lleida a viure l’experiència, potser us demanarem comentaris etiquetant a aquella persona amb qui compartiríeu aquestes dos entrades. Cada dijous farem sorteig d’entrades (excepte el 20 de gener). Teniu temps per participar fins al 9 de febrer. Aquell dijous serà l’últim sorteig. Molta sort!

  1. Mercè Says: 13/01/2022 22:04

    Hi portava als meus fills ,i ara els nets!!!

  2. Judit Cirera Torres Says: 13/01/2022 16:31

    Hi anem cada any, aquest tampoc hi faltarem! En encanta!

  3. Esther Says: 13/01/2022 16:00

    Nosaltres es el primer any que podrem assitir, estic segura que ens agradara i disfrutarem molt! Anirem el meu home, la meva filla i jo! 😊

Pin It on Pinterest

Share This