Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
7 / 05 / 18

Laika de Xirriquiteula Teatre guanya el Premi del Jurat Infantil a la Fira de Titelles de Lleida

Ahir a la nit va tenir lloc el lliurament dels Premis Drac d’Or de la Fira de Titelles de Lleida, acte amb el que finalitzaven tres dies intensos de titelles a la ciutat de Lleida.

En la segona edició del Premi Jurat Infantil, aquest any format per la Carla Estadella, l’Alba Solà, l’Unai Guardiola i l’Oriol Hernández, van decidir que, per considerar-lo un missatge molt bonic encara que no es conegui la història, per ser un espectacle apte per a tots els públics amb una escenografia molt treballada i per la manera de fer-los sentir i connectar amb l’obra, el millor espectacle infantil/familiar de Sala fos per a ‘Laika’ de Xirriquiteula Teatre.

Però aquest no va ser l’únic guardó que va recollir ‘Laika’. També se’n van emportar a casa el Drac d’Or a millor escenografia per l’optimització en la utilització d’elements aparentment senzills que permet la creació de manera intel·ligent, de múltiples espais complementant-los amb una il·luminació i unes projeccions que han suposat un esforç considerable de documentació. 

Laika no va ser l’única en aconseguir més d’un drac. La gran triomfadora de la nit va ser ‘Vida’ de Jarvier Aranda que va haver de pujar fins a tres cops per a recollir els Premis de les Autonomies, el dels Festivals Internacionals i el màxim guardó de la nit, el Premi Drac d’Or a Millor Espectacle. Un espectacle que ho té tot: la creació de personatges, la dramatúrgia, la interpretació i la il·luminació van a favor de l’espectacle. La integració dels personatges i el seu creador, és perfecta i arriba a l’espectador sorprenent-lo i tocant-lo en el més profund. 

‘Kumulunimbus’ de la Cia. Ortiga també va recollir dos Premis, el de Millor Dramatúrgia i el dels Espectacles de Carrer per la delicadesa a l’hora de tractar una temàtica complexa com és la dels refugiats, la sensibilitat de la dramatúrgia, l’ús de les diferents dimensions de la manipulació del titella i la possibilitat d’una lectura per part de diferents tipus de públics sense perdre l’essència de l’espectacle.

El Drac d’Or al Millor Espectacle Infantil-Familiar va ser per a ‘Bout à Bout’ de la companyia Le Clan des Songes, per ser una proposta que apel·la a la imaginació de nens i adults, creant de manera senzilla i amb una tècnica admirablement depurada, històries i personatges creïbles i entranyables.

I finalment, ‘The Greatest and 2nd Smallest Circus in the World’ de Brunette Bross va guanyar el Drac d’Or a la Millor Interpretació i ‘Alicia y las ciudades invisibles’ d’Onírica Mecánica el Drac d’Or a la Proposta Més Innovadora. 

Moltes felicitats a tots els guardonats!

 

 

 

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This