Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
8 / 10 / 18

Més de 40 persones quedaran suspeses a l’aire en l’espectacle de la Fura dels Baus per inaugurar el FesticAM

La Fura dels Baus és l’encarregada de la inauguració, aquest dijous al vespre, del Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el FesticAM. L’espectacle de gran format Dreams és una aposta participativa que va més enllà de l’actuació de la Fura. I és que en aquesta xarxa humana, hi participaran, a banda dels membres de la companyia, una quarantena de persones usuàries i de famílies de l’associació APASA, una entitat d’atenció a gent que pateix discapacitats psíquiques. Quedaran suspeses a uns 40 metres d’alçada. L’espectacle tracta els límits de la realitat i el somni i comptarà també amb pirotècnia. Hi col·laboraran, a més a més, diverses entitats locals, com l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, la Unió Filharmònica, la Lira Ampostina, la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta , Batukeem Amposta i la Colla de Diables lo Minotaure, entre d’altres. És potser la proposta més destacada de la cinquena edició del FesticAM. I no és per menys; la direcció del certamen porta dos anys treballant per portar la Fura dels Baus a Amposta.

Però no és l’únic espectacle que crida l’atenció del programa d’enguany, que es desenvolupa gairebé totalment a l’exterior. Per al públic familiar, en els quatre dies de propostes es podrà veure, per exemple, l’itinerant Hathi, l’última producció del Centre de Titelles de Lleida, que enguany ha rebut el Premi Nacional de Cultura. O també Flou Papagayo de Mumusic Circus, gràcies a la vinculació amb el projecte Trànsit de la Creació de l’Espai del Circ. I també hi serà present la companyia Ortiga, amb Kumulunimbu, Drac d’Or al millor espectacle de la Fira de Titelles de Lleida. A banda de les funcions de circ, de titelles o de clown, el FesticAM també programa altres tipus d’arts de carrer, com les instal·lacions que conviden a participar al públic a les places. Tombs Creatius, amb la seva col·lecció de jocs Colors de Monstre i amb la Puck Cinema Caravana, el cinema més petit del món; Itinerània amb Titeretú i també El Pájaro Carpintero, amb una proposta que permet jugar als més petits de la família, són tres bons exemples que les arts escèniques no necessàriament estan damunt d’un escenari.

Aquesta edició del FesticAM, que s’allargarà fins diumenge, serveix per consolidar aquesta proposta després de passar els primers cinc anys que són els més difícils, segons reconeixen des de l’organització i des de l’ajuntament d’Amposta. Asseguren que aquest festival converteix cada any la localitat en la capital del teatre i del circ de Catalunya amb espectacles per a tothom i gratuïts.

Aquí podeu trobar el programa del V FesticAM.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This