Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
15 / 11 / 21

Xip Xap, Teia Moner, El Pot Petit i Dàmaris Gelabert, nominats als premis ARC de la industria musical del directe

Les companyies de públic familiar El Pot Petit, Dàmaris Gelabert, Teia Moner i Xip Xap estan nominades als premis ARC que otorga aquesta associació de promotors, representants i mànagers de la indústria musical de Catalunya. Coneixem les primeres reaccions d’algunes d’elles hores després de fer-se pública la seva nominació en la categoria Millor Gira d’Artista o Grup per a Públic Infantil o Familiar

“Estic nominada? A quin premi?”. La Teia Moner té el cap en les reformes del Museu Internacional del Titella a Catalunya (que podeu visitar ja a la Masia Can Falguera de Palau Solità i Plegamans). Així doncs, la trucada d’Escena Familiar és la primera notícia de la seva nominació a la XIX edició dels premis ARC que convoca cada any l’Associació de promotors, mànagers i representants de Catalunya per posar en valor la indústria musical del directe. Aquest any s’han doblat dels candidatures amb un total 170, el que fa tenir una idea de l’impuls del sector cap endavant, la força i les ganes.

 

Passats els primers minuts de la trucada, la Teia celebra la nominació. “Vaig presentar l’espectacle Klé, que és musical però també és dansa i titella”, diu la Teia qui, al saber amb qui està nominada, confessa: “Gaudiré de la nominació fins al lliurament de premis. Ja m’entens, de gira musical n’hi ha que van per davant!”. El seu sentit de l’humor fa referència a Dàmaris Gelabert i El Pot Petit, amb qui tenim pendent la conversa per escoltar reaccions (confessem que hem trucat just a l’hora de dinar).

El Víctor Polo, de Xip Xap, ens diu que està molt content de la nominació. “Va molt bé que parlin de tu i més en aquests termes. Estem molt contents perquè a més fa referència a l’espectacle Hamelí, que just l’estrenàvem a finals del 2019 i es va quedar parat pel confinament”, explica el Víctor.En aquest sentit, continua: “La categoria és de gira i nosaltres hem girat molt amb Hamelí, gairebé per totes les comunitats autònomes. Hem fet en un any i mig un total de 125 bolos i això són molt bons resultats”. Aquesta nominació, doncs, és la guindeta a l’èxit d’aquest espectacle que, com els de tantes companyies, van haver d’aturar-se en esclatar la pandèmia.

Els PREMIS ARC premis de la indústria musical del directe, són atorgats per l’Associació ARC que, des de fa 45 anys, agrupa els representants artístics, promotors i mànagers de Catalunya. Els premis tenen com a objectiu donar visibilitat al sector de la producció d’esdeveniments i a la comercialització i distribució de la música en viu així com a la producció artística feta a casa nostra.

Un cop presentats els nominats, les votacions ja estan obertes entre els socis d’ARC que seran els qui escolliran els guanyadors de cadascuna de les 10 categories. El termini per votar serà fins al dia 21 de novembre a les 24:00 hores.

La gala de lliurament dels PREMIS ARC 2021 tindrà lloc el pròxim 13 de desembre a les 19:30 hores a la sala Barts de Barcelona, en un acte dirigit per Ivan Labanda. Com sempre, aquest esdeveniment, servirà com a punt de trobada d’artistes, professionals, empreses, entitats institucions públiques i mitjans de comunicació que donen vida al sector de la indústria musical en directe.

Aquestes nominacions es coneixen el mateix dia que es sabran els guanyadors dels Premis Butaca al Millor Espectacle per a Públic Familiar. Molta sort a Campi qui Pugui i el seu espectacle “Camí a l’escola”; a les Engruna Teatre i la seva “Sopa de Pedres”; a l’espectacle “Frank” del Teatre Lliure i a la companyia La Brutal i la seva versió de “El màgic d’oz”.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This