Crítiques la veu dels professionals Crítiques la veu dels professionals
10 / 03 / 21

Hamelí, de Xip Xap Teatre

No és una versió amable i superficial del conte, ans al contrari en fa una reflexió que va al més profund del ser humà. Inclús dona a saber els molts finals que se li han donat al conte i alguns son certament esfereïdors. No és el poder ni els diners els que corrompen l´individu, senzillament posen en evidencia el que l´individu dur dins. Tothom busca poder, si més no per disposar del temps i l´espai a fi de portar endavant els seus projectes. Però per exercir el poder i administrar els diners es necessari una maduresa a nivell humà a la que no tots-totes saben o volen arribar. El més fàcil és exercir el poder amb supèrbia o caure amb la cobdícia de posseir. És en els moments difícils quan surt el millor i el pitjor de cadascú-na.

Autor: Ferran Baile

Data: 18/03/2021

Llegeix la crítica completa a Recomana.cat.


“La companyia lleidatana Xip Xap, que ha treballat el teatre de carrer, l’animació i les titelles, s’ha posat a les ordres de Molins, fundador i director artístic de Zum Zum Teatre, amb trenta anys de trajectòria. Xip Xap ja havia explorat l’adaptació de contes populars a l’escena, una veta que ja han treballat amb La cigala i la formiga, El llop i les set cabretes, Els músics de Bremen o La veritable història dels tres porquets, entre d’altres. Els quatre actors que formen la companyia, Oriol Planes, Imma Juanos, Eder Carràs i Víctor Polo, actuen tant amb el seu propi cos com per titella interposada, representant una gran multiplicitat de personatges sobre l’escenari, alternant la narració amb la representació.

L’escenografia i els titelles, dissenyats per Joan Pena i Oscar Ribes, són una meravella, una filigrana que els permet muntar i desmuntar edificis, places i carrers amb una gran facilitat i desplegar àgilment cases i titelles, que sovint es troben encapsulats els uns dins dels altres. Els colors, mats dins d’una cromàtica de grisos, ajuden a evocar un món tenebrós dominat per rosegadors.”

Autor: Bernat Puigtobella

Data: 08/03/2021

Llegeix la crítica completa a Núvol.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This