Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
19 / 03 / 21

Us recomanem 7 espectacles de titelles i 1 mostra ideals per celebrar el Dia Mundial de la Titella: 21 de març

Diumenge dia 21 és el Dia Mundial de la Titella, és per això que els nostres destacats d’aquest cap de setmana són espectacles de titelles o de teatre d’objectes. La proposta de proclamar aquest dia com a Dia Mundial de la Titella va ser de l’artista titellaire iraní Javad Zolfaghari. L’any 2000, al 18è Congrés de la UNIMA, a Magdeburg, es va debatre la proposta i finalment l’any 2003 es va celebrar aquesta diada per primera vegada. Us recomanem doncs 7 espectacles de titelles i una mostra ideals per celebrar aquest cap de setmana aquesta diada. Són espectacles plens de màgia, com tots els de titelles i teatre d’objectes, alguns dels quals multimpremis, com el de la companyia navarresa El Patio Teatro, Conservando Memoria. No poden faltar companyies referents del nostre país, com ara el Centre de Titelles de Lleida, Teina Moner o l’Estaquirot i d’altres més novelles, però amb creacions d’una gran qualitat com Engruna Teatre, Festuc Teatre o Teatre Nu. També heu de tenir en compte que, des d’avui i durant tot el cap de setmana, es celebra la 5a edició de la Mostra de Titelles de Sant Cugat a Can Ninot, amb un total de 9 espectacles programats en 3 dies, a càrrec de companyies ben experimentades, com ara Fes-t’ho com vulguis, Binxiflat Titelles, Titelles Vergés, Toc de Retruc o Patawa.

Conservando memoria (El Patio)

– Avi, quin és la teva pel·lícula preferida?
– Pregunta-li a la teva àvia.
– Àvia, tens por de morir-te?
A la meva àvia se li escorre una llàgrima, a mi també. La meva àvia té por de la mort, jo també. Aquest viatge és un joc de preguntes als meus avis i les meves àvies, el meu desig de conservar-los amb mi, la meva pirueta personal per esquivar l’absència, el meu homenatge a 4 persones importants en la meva vida, el meu desig de conservar la seva memòria, de embotellar-la. Vull fer de sedàs dels records dels meus avis, vull tacar-me les mans amb pebre vermell, sucre i sal, explicar-te que després de les entrevistes vaig descobrir que aparentment no hi ha res d’extraordinari en les seves vides i que és precisament això, el que em va resultar extraordinari. Quins ingredients necessita una vida per ser extraordinària? Dissabte 20, a les 19h al Teatre Municipal de Montcada i Reixac i diumenge 21, a les 18h al Teatre Cirviànum de Torelló.

La Jana i els tres óssos (Centre de Titelles de Lleida)

La Jana i els tres óssos és una versió del conte popular La Rínxols d’Or, narrada amb titelles, ombres i cançons. Reposició de l’espectacle del Centre de Titelles en commemoració dels 25 anys de la seva creació. Diumenge 21, a les 11:30h al Centre Cívic Jardins de la Pau d’El Prat de Llobregat.

L’aventura d’avorrir-se (L’Estaquirot Teatre)

La Rita és una nena, que tot i tenir moltes joguines, sempre s’avorreix i no sap jugar sola. Però un dia a casa l’àvia, amb un simple aneguet de goma, comença una aventura que la portarà a viatjar amb la imaginació al món dels colors, descobrint personatges sorprenents… Diumenge 21, a les 12h a la Sala Polivalent La Torreta de Montmeló.

On vas, Moby Dick? (Centre de Titelles de Lleida)

Adaptació lliure del clàssic d’Herman Melville, escenificat per a públic familiar, on els titelles de taula, la projecció d’animacions i les cançons ens endinsaran en la història d’una gran balena blanca, Moby Dick. Diumenge 21, a les 12h al Teatre Municipal de Palafrugell.

Adéu, Peter Pan (Festuc Teatre)

A la Maria, una nena amb molta imaginació, li encanten els contes, històries i aventures que li explica el seu avi, amb el qual passa totes les tardes jugant a ser Peter Pan. Però de sobte, una nit, els nens perduts s’enduran la Maria de la seva habitació cap al País de Mai Més. Aleshores, les aventures les viurà en primera persona. Els pirates, la campaneta, els indis i tot l’imaginari que va escriure en James Matthew BARRIE passaran a formar part de la seva realitat. Una història molt tendra en la qual es plasma una realitat actual: el vincle entre els infants i els seus avis, i a més, la manera com els pares gestionen aquestes noves relacions familiars. Un espectacle de titelles i actors, sensible i divertit, que buscarà en tot moment la complicitat de petits i grans amb una posada en escena que captiva des del primer moment. Diumenge 21, a les 17:30h al Teatre de Blanes.

Sopa de pedres (Engruna Teatre)

Un espectacle que parla de totes aquelles persones que, fugint de la seva realitat més immediata, arriben a terres que no coneixen, amb llengües que no parlen i havent deixat casa seva a milers de quilòmetres. I parlant d’aquelles persones, veureu com, de fet, parlen de tots nosaltres i d’aquelles pedres que ens trobem a la vida i que cal convertir en oportunitats i aprenentatge. Diumenge 21, a les 17:30h al Casal d’Olesa de Montserrat.

Maure el dinosaure (Teatre Nu)

La Martina és una nena petita, valenta i pèl roja. En Maure és un dinosaure blau, gros i de punxes blanques. Són amics inseparables. Comparteixen jocs, somnis i aventures. Què faria la Martina sense en Maure? I en Maure sense la Martina? Esperem que no s’hagin de separar mai. Però… i si un dia ho haguessin de fer? Gaudiu dels jocs i les aventures de la Martina i el seu gran amic: En Maure el dinosaure. Diumenge 21, a les 18h al Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages.

Imatge de capsalera: Cartell d’Unima per commemorar el Dia Mundial de la Titella, obra de Maryam Samaan.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This