Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
27 / 11 / 18

Teatre al Detall i la Tresca i la Verdesca guanyen el premi Butaca familiar 2018 per ‘La nena dels pardals’

“L’única cosa menor és el públic al qual ens adrecem”. Així reivindicava Txell Botey, deTeatre al Detall, la qualitat de les arts escèniques per a públic infantil en el seu discurs dels Premis Butaca 2018. La nena dels pardals, la producció d’aquesta companyia juntament amb La Tresca i la Verdesca, ha guanyat aquest dilluns la categoria de teatre familiar d’aquests premis que es decideixen per votació  popular. El Butaca 2018 s’afegeix així a un palmarès que sembla no tenir aturador. Primer va ser el Premi de la Crítica de Recomana a Millor Espectacle familiar del 2017, després el Millor Disc de la Crítica per al públic Familiar 2017 als Premis Enderrock per la seva banda sonora, responsabilitat de La Tresca i la Verdesca, i la passada primavera, el Premi a Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada 2018, també per votació popular.

El premi Butaca, que van recollir davant un Teatre Auditori de Sant Cugat ple de professionals de l’escena, així com d’autoritats entre les quals hi havia també la consellera de Cultura Laura Borràs, va servir per a la reivindicació. D’una banda, de més visibilitat per al sector del teatre familiar: “Felicitar a les moltíssimes companyies de teatre familiar que intenten fer teatre familiar amb el mateix rigor i professionalitat que el teatre d’adults, que fan teatre valent i compromès. Volem deixar de ser aquest gènere menor, perquè l’única cosa menor és el públic al qual ens adrecem. Per això, volem demanar als mitjans de comunicació que quan demà parlin de la gala, que hi sortim”, va reclamar Botey, que va aprofitar per felicitar la resta de companyies nominades a la categoria: Roseland Musical, per Viatge al centre de la TerraLa Petita Malumaluga, per My baby is a queeni Thomas Noone Dance, per Molsa. Tant Txell Botey com Xavi Idáñez van voler agrair la feina d’equip per fer aquest espectacle. A banda del Jordi López, del Claudi Llobet i del Toni López, integrants de La Tresca i la Verdesca, també van voler reconéixer la tasca del Jordi Palet, per escriure “les precioses i poètiques paraules”, del Joan Maria Segura per una direcció “que fa brillar”, de la Noemí Villamuza pels “dibuixos preciosos de l’univers de la Ming Li”, del Sergi Cugat, que “s’ha encarregat de la part més dramàtica” i també del Víctor Peralta, que “fa de tot amb molt pocs diners”, a més del Iuri Plana, encarregat de posar “llums i ombres”.


Discurs de l’equip creador de ‘La nena dels pardals’ en recollir el premi Butaca familiar 2018 al Teatre Auditori de Sant Cugat.

Basada en un conte de Sara Pennypaker, La nena dels pardals explica la història d’una nena que decideix salvar els pardals després que el Gran Timoner ordeni exterminar aquests animals. Parteix d’un fet històric real: El 1958 Mao Zedong va declarar LA GUERRA ALS PARDALS i va provocar que aquests ocells pràcticament s’extingissin de la Xina. Les conseqüències van ser devastadores: no hi havia ocells que es mengessin els insectes i les plagues van arrassar les collites, això va provocar la mort per fam d’entre 30 i 40 milions de xinesos. L’espectacle és un cant als petits herois quotidians i un reconeixement a la saviesa innata dels infants. I també parla de llibertats. Tal i com va recordar al seu discurs Xavi Idáñez, que va voler dedicar el seu premi Butaca 2018 “a les famílies dels presos polítics i de les persones exiliades”.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Un moment del lliurament del premi Butaca 2018 en la categoria familiar, per a Teatre al Detall i la Tresca i la Verdesca per ‘La nena dels pardals’.

Després de la gala, Jordi López de la Tresca i la Verdesca subratllava que el premi no és només un reconeixement a La nena dels pardals: “Portem molts anys picant pedra i aquest és un reconeixement a tota la nostra trajectòria, tot té un valor i vas sumant fins que a algú se li acut nominar-te.” Txell Botey insistia que dóna “molta empenta, molta força i moltes ganes per continuar fent teatre familiar” i també que posa en valor la feina d’equip: “Tothom hi ha posat l’ànima i quan a les coses els hi poses tan d’amor, tens recompensa”.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This