Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
4 / 06 / 18

‘La nena dels pardals’ continua triomfant i es converteix en el Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada

‘La nena dels pardals’ ho ha tornat a fer. L’espectacle de Teatre al Detall i La Tresca i la Verdesca està triomfant allà on va i la Mostra d’Igualada 2018 és l’últim lloc on ha deixat petjada. I és que s’ha endut per votació popular el Premi al Millor Espectable, un guardó que concedeix l’ajuntament d’Igualada i que consisteix en la seva contractació a la ciutat. Aquest reconeixement se suma al seu palmarès després que al març rebés el Premi de la Crítica de Recomana a Millor Espectacle familiar del 2017 i de ser també el Millor Disc de la Crítica per al públic Familiar 2017 als Premis Enderrock per la seva banda sonora. El que dèiem, triomfant.

La nena dels pardals és un espectacle musical, poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels infants. S’inspira en un conte de Sara Pennypacker basat en un fet històric. El 1958, quan Mao Zedong ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra –una decisió devastadora que va provocar plagues, fam i la mort d’entre 30 i 40 milions de xinesos–, una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor salvant tots els ocells que pot.

El premi de la Mostra d’Igualada confirma un cop més que el tàndem de les companyies Teatre al Detall i La Tresca i la Verdesca funciona. A banda del palmarès que va creixent amb La nena dels pardals, ja van ser premiats al 2015 com a Millor Espectacle Familiar de la Crítica de Recomana per l’espectacle L’Endrapasomnis.

A Igualada, el públic va poder votar quin era el seu espectacle preferit. La nena dels pardals es va poder veure en dues funcions del certamen dissabte al matí al Teatre Mercantil dins l’itinerari ‘Per als no tan petits’ (de 6 a 12 anys). I va obtindre 95 dels 799 vots emesos en total, per davant de Ludo Circus Show, de Ludo Circus, i de Kàtia, de Ka Teatre, amb 28 vots.

Aquest és la dotzena edició en què el públic de La Mostra d’Igualada decideix el millor espectacle de la fira per votació popular. Al llarg d’aquest temps espectadors i espectadores han concedit el premi a companyies com Teatre a la Fuga, amb l’espectacle Contes 1.0 (2017), Les Bianchis, amb Les Supertietes (2016), Guillem Albà & The All In Orchestra i el seu show Marabunta (2015), Antonio Díaz Cascajosa amb La gran ilusión (2014) i la màgia de La asombrosa historia de Mr. Snow (2012), Teatre Mòbil amb Sense Solta (2013) i també amb Les Trifulgues dels Germans Garapinyada (2011), Mumusic Circus amb Merci Bien (2010), Egos Petits i En Joan sense por (2009), Marcel Gros amb Inventari (2008) i el Mag Lari amb Secrets (2007).

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This