Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
2 / 04 / 24

Sense lluna, l’espectacle més premiat de Samfaina de Colors aterra a Barcelona per fer temporada al SAT!

Sense lluna és la proposta més trencadora dels 35 anys de trajectòria de Samfaina de Colors tan pel contingut com pel procés de creació.  Sense Lluna és una ruptura amb l’establert, de no confomar-se amb seguir en la zona de confort i les ganes d’explorar noves dramatúrgies no experimentades en els 35 anys de trajectòria.

Sense Lluna parteix d’una vivència personal de la directora artística on la situació es reconverteix en fortalesa per a explicar que la foscor pot tenir bellesa i que a la nit cohabiten elements meravellosos. Jocs de llums i ombres per a transmetre la màgia de la nit i les evolucions personals, mantenint la lluna com a referent, com a centre de tot i al·legoria de la fermesa d’un mateix davant situacions adverses. 

L’espectacle va néixer amb una aposta clara per un major risc artístic, per la internacionalizació de la companyia i per anar un pas més enllà en la creació comptant amb equips artístics, tècnics u de gestió altament qualificats per elevar encara més el prestigi i transcendència de la companyia. 6 residències artístiues amb 3 mostres obertes al públic van poder garantir arribar a l’estrena en la millor forma possible i estant convençuts que seria una proposta que agradaria al públic.

L’espectacle ha passat pels equipaments i festivals més destacats del territori com Fira Mediterrania (2022), Teatre Principal de Terrassa (2022), Teatre Principal d’Olot (2022), FETEN – Gijón (2023), Mostra d’Igualada (2023), Temporada Alta (2023) entre d’altres. En l’àmbit estatal ha estat present en el Festival Internacional de Títeres de Bilbao (2023), Festival Meeting Baby de Santander (2023), LAVA de Valladolid (2023), Teatro Circo de Marte de Sta Cruz de la Palma – Illes Canàries (2024), Espacio Abierto Quinta de los Molinos – Madid (2024) o la Sala l’Horta de València (2024).

Amb una projecció nacional que ni la mateixa companyia s’esperava tancarà aquesta temporada 2023-2024 amb 97 funcions, de les quals 55 hauran estat a Catalunya i 40 a la resta de l’estat espanyol (de 9 comunitats diferents). A més a més, ha iniciat converses amb programadors per presentar la proposta a Shangai (Xina). Sens dubte un camí que esperen que sigui ascendent i que faci refermar encra més aquest canvi en la línia artística.

Segons afirma Mirna Vilasís, directora artística i executiva de la companyia, ‘haver resultat seleccionats i posteriorment premiats com a millor música original a FETEN 2023 (Feria Internacionals de artes escénicas para niños, niñas y famílias de Gijón) juntament amb la bona acceptació que ha tingut la proposta ha fet de llavor per donar-nos a conèixer en territoris fins ara desconeguts per a nosaltres i poder representar-hi el Sense lluna. N’estem infinitament agraïdes d’aquesta primera oportunitat’.

Samfaina de Colors no para de fer passos endavant, i en l’hortizó proper ja pensa en una nova creació que començarà a fer els primers passos aquest juny gràcies al Programa de Creació de El Canal Salt.

Sense lluna al SAT!

Els dies 6, 7, 13 i 14 d’abril, dissabte a les 17.30h i diumenge a les 12h i 17.30h.

Font: Samfaina de Colors

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This