7 / 03 / 19

La Tresca i la Verdesca guanyen l’Oriol Canals d’Òmnium Les Corts com a “ambaixadors de l’animació cultural”

La Tresca i la Verdesca ha guanyat el Premi Oriol Canals d’Òmnium Cultural Les Corts. L’entitat concedeix aquest guardó des de l’any 2016 en reconeixement del treball en l’àmbit de l’animació infantil que contribueixi a l’enriquiment social i cultural del país. Així doncs, el grup d’animació infantil de Badalona s’endú el premi en aquesta quarta edició com “un dels millors ambaixadors de l’animació actual”, segons les paraules del president d’Òmnium Les Corts, Marc Magrinyà.

“Per nosaltres és un gran honor rebre aquest premi.” Assegura Jordi López, un dels tres membres del grup. “Per l’amistat que ens unia amb l’Oriol, el lligam de les nostres trajectòries dins l’animació i el respecte que sentim cap al seu llegat artístic i humà. Estem feliços i agraïts al jurat d’Omnium Les Corts i a la família del Oriol.” I assegura: “El record de la figura de l’Oriol Canals enforteix els llaços entre tots els que ens dediquem a l’animació infantil i familiar. Compartim el premi amb aquesta petita gran família.”

Aquest guardó s’afegeix a la ratxa de reconeixements que està rebent el grup La Tresca i la Verdesca, que acaba de complir 20 anys de trajectòria. Després d’obtenir el Premi Enderrock de la Crítica 2018 al millor disc de música familiar (i de ser finalista a la mateixa categoria en la votació popular), també han rebut premis per La nena dels pardals. L’espectacle produït juntament amb Teatre al Detall, del qual La Tresca i la Verdesca és responsable de la banda sonora, ha aconseguit el Premi de la Crítica 2018 al Millor Espectacle Familiar, el Premi al Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada 2018, atorgat pel públic, i, més recentment, el Premi Butaca 2018 en la categoria d’Espectacle Familiar.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

L’equip de ‘La nena dels pardals’ després de rebre el Premi Butaca 2018 al Millor Espectacle Familiar, l’últim dels guardons que ha aconseguit l’espectacle.

El premi Oriol Canals es lliurarà el pròxim 29 de març a l’Auditori de Les Corts, a Barcelona. En l’acte, els tres components de La Tresca i la Verdesca, Toni López, Jordi López i Claudi Llobet, rebran “L’Eriçó Bru”, una reproducció de l’obra de Maria Beitia.

Òmnium Les Corts vol recordar amb aquest premi Oriol Canals i Boix, músic i animador infantil barceloní conegut com a Oriol Foll, membre del grup Kumbes del Mambo. Nebot de Xesco Boix i de Joan Boix Masramon, s’autodefinia com a “educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites inconformista de vocació”. Molt vinculat al món de l’escoltisme i de l’associacionisme cultural, va impulsar diferents iniciatives musicals, com el Biberó Rock Festival, adreçat al públic infantil. Oriol Canals va morir el 2014 en un accident de motocicleta durant el seu viatge de noces a Indonèsia.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This