8 / 10 / 18

La Tresca i la Verdesca omplen la Rambla de Badalona celebrant 20 anys i donant les gràcies al públic

La paraula que més es va pronunciar a la festa #LaTresca20anys que es va celebrar aquest diumenge a Badalona va ser “Gràcies”. En les seves múltiples modalitats -moltes gràcies, gràcies, moltíssimes gràcies, gràcies de tot cor- i també en diferents direccions. El Jordi López, el Toni López i el Claudi Llobet van agrair a tort i a dret: al públic, que els ha seguit incondicionalment al llarg d’aquestes dues dècades; als companys i amics de professió, que han compartit amb ells bolos, aventures, projectes, produccions i innumerables experiències; i a les seves respectives famílies, que com a tribu els han fet costat durant aquesta trajectòria tant en els grans moments com en els difícils. Però les gràcies també van anar en l’altra direcció. I potser no es van pronunciar en forma de paraula, però va quedar clar: gràcies a la Tresca i la Verdesca per aquests 20 anys a sobre dels escenaris.

Centenars de persones a la Rambla de Badalona van demostrar amb la seva participació en les activitats de la festa que l’entusiasme que genera aquesta banda de música familiar es manté al llarg dels anys. I així, també els van donar les gràcies a ells per tota la diversió que han generat en aquest temps de centenars d’actuacions.

A la festa, que va durar tot el dia, les famílies van poder fer ioga per petits i grans, també crear personatges amb agulles d’estendre a la instal·lació de Què fas Carlota? o jugar a ser colla castellera amb la col·lecció de jocs Xics del Xurrac de Tombs Creatius. També hi va haver titelles, amb L’Estenedor Teatre i un Tòtem gegant de Xirriquiteula Teatre, companys de local de la Tresca i la Verdesca. La pluja també es va apuntar a la festa, ja ho havia anunciat. I a més ho va fer amb intensitat, com si també volgués agrair a la Tresca tots aquests anys de música. Però ni així es va aigualir la festa. Després de l’aiguat, unes fregones i el dinar comunitari van permetre continuar amb les activitats: jocs de taula, murals de dibuixos participatius on les criatures podien deixar la seva dedicatòria i, és clar, molta molta molta música. L’escenari va estar gairebé constantment ple de gent que volia compartir amb “els trescos” la celebració. Van pujar cantants i músics, però també moltes amistats. Alguns, com aquest jove del vídeo, que s’estrenava als escenaris. No va ser un mal lloc per intentar-ho.

Mentre, la Noemí Villamuza, responsable de les il·lustracions de La nena dels pardals, també va contribuir a que els concerts no fossin només concerts. Mentre sonava la música -alguns garrotins, i moltes cançons de la Tresca- la il·lustradora anava creant en directe un mural amb la mirada bocabadada de desenes de nens i nenes que l’observaven atentament.

La carpa amb merxandatge de la Tresca també va estar plena de gent. Samarretes, CD, bosses, boc’n’rolls i també mel eren els productes que es venien. I la barra va recollir fons per a la Fundació Ateneu Sant Roc i el grup de solidaritat És l’Hora.

Va quedar demostrat que la Tresca no ha perdut el temps en aquests 20 anys. Ha fet amics. I molts. Alguns d’il·lustres estaven allà aquest diumenge. Des dels membres de Teatre al Detall, que han compartit amb ells les produccions de L’Endrapasomnis i de la premiada La Nena dels Pardals, fins al músic Manu Guix, que va gaudir amb la família de la festa, o els companys de Xiula. Entre molts d’altres. Alguns, van passar pel photocall que Escena Familiar va portar a la festa.

20 anys passen volant, però poden cundir si fas com La Tresca i la Verdesca. El que val la pena a l’arribar és precisament el que van fer ahir en la festa multitudinària que van organitzar a Badalona: donar les gràcies i bufar les espelmes.

 

 1. La Tresca i la Verdesca Says: 09/10/2018 15:56

  Estimades companyes d’escena, gràcies per aquest article que ens evoca de nou aquest gran dia que vam passar junts i ens fa aflorar de nou les emocins viscudes. No ens cansarem d’agraïr i us donem també les gràcies per venir a fer-nos costat. Celebrem també fer costat a aquest projecte i que la festa hagi servit per donar a conèixer Escena familiar a més famílies.
  Moltíssims petons! Ens anem retrobant sobint per aquests camins!

  La Tresca i la Verdesca

 2. David Laín i Devant Says: 08/10/2018 19:44

  Va ser tot un plaer estar amb la gent de La Tresca i la Verdesca, i fer una petita actuació a la festa dels seus primers vint anys. !!!
  Són uns bons amics i uns grans professionals, i els resultats estan ben presents en els èxits que han aconseguit.
  Salut i Música !!!!

Pin It on Pinterest

Share This