29 / 05 / 19

‘La nena dels pardals’, ‘Kàtia’ i ‘Ex-Libris’ es veuran a la programació del TNC de la temporada 2019-2020

Els espectacles familiars La nena dels pardals, amb la Tresca (Teatre al Detall i La Tresca i la Verdesca), Kàtia (Teatre Nu) i Ex-Libris (Companyia Vöel) formen part de la programació del Teatre Nacional de Catalunya per a la temporada 2019-2020, en el marc del cicle #elTNCpetit, segons va explicar ahir el director de l’equipament, Xavier Albertí, en la que serà la seva setena temporada al capdavant del teatre.

El primer espectacle que es podrà veure al TNC, del 26 d’octubre al 10 de novembre d’aquest any a la Sala Tallers, és La nena dels pardals amb la Tresca, un espectacle de Teatre al Detall, que va rebre el premi del públic al millor espectacle de la Mostra d’Igualada, el premi de la Crítica i el premi Butaca al millor espectacle familiar de l’any passat. L’espectacle, amb música en viu composada i interpretada pel grup La Tresca i la Verdesca, explica una història compromesa i valenta que parla de la manca de llibertats, del totalitarisme i de la importància de tenir pensament crític. L’obra, adreçada a un públic familiar major de 5 anys, es basa en una història verídica que va novel·lar Sara Pennypacker: en la dècada del 1950, Mao Zedong va ordenar exterminar tots els pardals de la Xina perquè es menjaven gran part de les collites. Aleshores una nena, la Ming-Li, decideix salvar tants pardals com pugui. El valerós gest de la nena serà una lliçó per als qui no van saber veure la importància de cada espècie en el cicle de la vida. L’ordre de Zedong va provocar una catàstrofe mediambiental, de manera que La nena dels pardals és un conte sobre la importància de cada espècie en el cicle de la vida.

Kàtia, de Teatre Nu, es podrà veure també a la Sala Tallers del 16 al 26 d’abril del 2020. Kàtia és la història d’una mare i una filla que emprenen un viatge amb l’objectiu de respondre algunes de les preguntes que es planteja la nena. Es tracta d’un espectacle dirigit per Víctor Borràs, que tracta sobre l’adopció, dels interrogants que provoca, fent-ho a través d’una història plena de joc i d’aventures, a la recerca de quelcom tant comú com una fotografia. La inquietud de la nena respon a quelcom tan humà com la necessitat que tenim de trobar i conèixer els nostres orígens, de la voluntat de recordar i entendre d’on venim.

El darrer espectacle familiar de la temporada del TNC és de circ. Es tracta d’Ex-Libris, de la companyia Voël, que es podrà veure del 9 al 25 de maig del 2020 a la Sala Tallers. Ex-Libris és un espectacle que, a través de tècniques circenses, parla de la falta de comunicació i la recerca de moments d’inadvertida felicitat al dia a dia. És una història delicada, on els llibres també són protagonistes a més del quadrant rus, l’equilibri mans a mans, la bola d’equilibri i la música en directe. L’espectacle està codirigit per Joan Arqué i la mateixa Cia. Voël, mentre que els intèrprets són Debi Cobos, Jordi Serra i Marc Sastre.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This