19 / 03 / 20

La Fira de Titelles de Lleida programa fins a 31 companyies que oferiran 137 funcions dels seus espectacles

La 31a edició de la Fira de Titelles de Lleida comptarà amb la participació, precisament, de fins a 31 companyies, que oferiran 137 funcions dels seus espectacles durant els tres dies que durarà la fira, l’1, 2 i 3 de maig. L’organització ha mantingut el nombre de companyies participants, que ja s’havia incrementat en l’edició anterior. La mostra s’inaugurarà oficialment al Teatre l’Escorxador el dia 1 al vespre (20.15h). L’espectacle inaugural, de caràcter familiar, es titula Monsters, de la companyia holandesa Duda Paiva Company, i és una estrena a la Península. Monsters barreja la manipulació de titelles i la dansa, presenta unes estranyes i misterioses criatures amb caps divertits, ales i cues que també cames. Són animals o humans? O són les dues coses a la vegada? En el fons, l’espectacle parla de les pors i de com les gestionem.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Monsters, dels holandesos Duda Paiva Company.

La fira lleidatana viurà quatre estrenes absolutes: La leyenda de Sally (Baychimo Teatro), Puck i la seva troupe (Tombs Creatius/Puck Cinema Carabana), Ronem Ram (Onírica Mecánica) i Eco (Ymedio Teatro). Com és habitual, la mostra també ha programat espectacles itinerants i de carrer. Pel que fa a l’itinerància, la companyia catalana Opakar hi presentarà tres espectacles, Luminolife, Los OrgosLos recicladores, Chocolitos, mentre que el carrer també serà l’espai d’actuació de PUCK Cinema Caravana (PUCK i la seva troupe), Holoqué (La caixeta) , Rauxa (La crisi de la imaginació), Cia Matito (La sirena hidràulica), Cia Minimons (Un teatre al jardí), Pizzicatto Teatro (El caballero sin caballo), Compagnia La Fabiola (Attenti a quei due) i Teatro de Pavel Smid (Un cuento del viento).

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Fragile, de LaBú Teatre.

Pel que fa a les estrenes a la península, Holanda i Itàlia en són els dos països protagonistes. A la ja anunciada funció inaugural de Monsters, dels Duda Paiva, hi cal afegir els també holandesos TAMTAM objektentheater, que presentarà Rusty Nails & Other Heroes, un espectacle que barreja teatre, art visual i animacions. La companyia italiana UnterWasser portarà a Lleida la producció Maze, un espectacle de teatre d’ombres en què les escultures i cossos tridimensionals es projecten en viu en una pantalla gegant, creant la il·lusió de veure una pel·lícula. Per la seva banda, la Compagnia La Fabiola estrenarà a la península Attenti a quei due, un espectacle de titella de fil en que un gos i una nena interactuaran amb el públic, trencant la quarta paret. Suposa una estrena a l’Estat l’espectacle O ninho, de la companyia portuguesa Partículas Elementares, que narra uns història inspirada en el senzill poema de l’escriptor portuguès Miguel Torga.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Bidouille Ex Machina, de Théâtre Mu.

Invisible Lands, de la companyia finlandesa Cie. Lievsmedlet, és un dels tres espectacles que es veurà per primer cop al nostre país. Els altres dos són els de les companyies La Canica Teatro i Periferia Teatro, que a més de portar per primera vegada a Catalunya els seus espectacles Orfeu i Núvol Núvol, respectivament, n’estrenaran la versió catalana. La Fira també viurà l’estrena a sala del darrer espectacle de la companyia lleidatana JAM, Le voyage, que gira a l’entorn del drama dels refugiats, com a col·lectiu invisible i tot sovint despersonalitzat. En el marc de la mostra lleidatana també es podran veure per primer cop les versions castellanes dels espectacles de Xip Xap Teatre (Hamelí) i Eudald Ferré (La “petita” Moby Dick).

L’organització de la Fira de Titelles ha comunicat que és conscient de la situació actual, però la seva confiança és que aquest esdeveniment es pugui celebrar finalment. Que això sigui així, seria un signe de retorn a la normalitat i marcaria l’inici de la recuperació en un sector que està resultant especialment castigat en aquesta crisi.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This