Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
1 / 07 / 21

Esclat de festivals, mostres i festes majors amb més espectacles que mai aquest cap de setmana

Ja sabeu que cada setmana us fem una tria d’espectacles del cap de setmana amb tot l’amor del mon, per tal que ho tingueu fàcil a l’hora de triar aquelles funcions que us facin més el pes. Aquesta setmana, però, la tria és literalment impossible, perquè hi ha una mà de festivals, mostres i festes majors que fa feredat. Problemes tindrem tots per triar què anem a veure! En tot cas el que sí que hem fet és mirar les programacions d’aquests festivals i cicles i us en parlem tot seguit.

DeLlegendes, Festival Llegendes de Catalunya a Sant Martí de Tous

Enguany el festival de Santa Martí de Tous (Anoia) torna al seu format habitual, després que l’any passat la COVID l’alterés, amb tots els espectacles i activitats concentrats en quatre dies, des de l’1 al 4 de juliol. Serà la dotzena edició amb un cartell que compta amb una trentena d’espectacles de teatre, música, dansa, titelles i narració, per a petits i grans, i constitueix una aposta important pels projectes de nova creació. Hi seran els 2princesesbarbudes, amb 10 anys de Cançons i rimetes; el teatre de carrer itinerant Més enllà del bosc, de la companyia Campi qui pugui i el teatre i les titelles de La petita Capmany (Tanaka Teatre). Però també podreu veure l’espectacle de titelles i música Matito i la grandíssima roda de fira, de la Cia. Matito; la contacontes Anna García, que explicarà als més petits Contes a la pell, i l’espectacle de carrer inspirat en la llegenda de Sant Jordi, Dragon ST, de JAM. Submergiu-vos en la programació, segur que trobeu el vostre espectacle, perquè n’hi ha de tota mena. Una ocasió ideal per passar el cap de setmana a l’Anoia.

CircPicat, festival de circ a Alpicat

El CircPicat és d’aquells festivals que, poc a poc, s’han convertit en referència. A Alpicat, aquest cap de setmana, hi falta gent! La programació de la seva vuitena edició, que es celebra de l’1 al 4 de juliol, és brillant, feu-nos cas.  El cartell consta de la participació de 13 artistes i companyies, que oferiran fins a 17 funcions dels seus espectacles en els espais disponibles, que ara són 4, un més dels que hi havia fins ara. La majoria d’espectacles són d’entrada gratuïta, tot i que cal reserva prèvia. Què hi veureu? Doncs espectacles tan bons com Bye, bye, Confetti, de la Companyia de Comediants La Baldufa, o les companyies Cactusoup, Les Cícliques i Vaivén Circo amb  Art UrbàTabula i Esencial, respectivament. Però també  Ja hi som (Tres Som Dos), Heliko (El Sidral), Tripula (Farrés Brothers & Cia), In your face (Mago Lynch), Tartana (Trocos Lucos) i Áureo (UpArte Cia.). Tancaran el festival Desclós (Rúbrica Teatre), Shake, shake, shake (Pakipayá) i Oopart (Tresperté).


Aquest cap de setmana, del 2 al 4 de juliol, també és el torn d’una veritabñe bogeria, el festival Al Carrer, de Viladecans. Hi tindreu les iaies enredaires i tafaneres l’A la fresca, d’Anna Confetti; també ballareu amb en Brutus, l’amic d’El Príncep Totilau. Hi serà present la màgia de Hai i el seu Peix Daurat de Giramàgic o la delicadesa del Pedra a pedra, un espectacle mític de la companyia l’Home Dibuixat, del Tian Gombau. Atenció als jocs participatius d’autor de Puck i la seva troupe, de Tombs Creatius i al divertidíssims Teatrets mecànics de Peus de Porc. Les baralles de titelles són èpiques! La Industrial Teatrera amb Herència, els Hotel Iocandi amb Peix i els Sound de Secà amb Possé no us deixaran gens indiferents, especialment aquests darrers, amb els quals sereu incapaços de no moure la carcanada. Els espais són acotats, perquè no hem d’oblidar que no hem acabat encara amb la COVID, però amb el que si acabarem és amb l’avorriment.

Mostra d’Olivella, cicle d’arts de carrer a Olivella

Serà una mica més modesta, però a Olivella també faran els dies 3 i 4 de juliol la seva Mostra de Teatre al Carrer, que arriba a l’11a edició. Són sis espectacles, però quines sis peces! Una d’elles és la de les omnipresents, inefables i entranyables iaies ideades per Anna Confetti en l’espectacle A la fresca. També hi haurà música amb The Postcard, del mag Txema Magic, i les titelles les posaran els Xip Xap amb aquesta deliciosa peça que es titula Hamelí. Dogma, Petita vida i Welcome to my head street són els altres tres espectacles que completen el cartell. S’han programat més d’una funció d’alguns dels espectacles programats, ja que degut a les precaucions a prendre per la COVID, les obres es faran en espais acotats.

Festa Major de Barberà del Vallès

Des de divendres i fins diumenge Barberà del Vallès celebrarà la seva festa major i ha programat un grapat d’ espectacles molt interessants. És el cas de la peça de clown El Comediant, de Cascai Teatre, amb Marcel Tomàs (divendres). Dissabte hi actuaran els Cacos de Campi Qui Pugui, també hi serà El domador de puces de l’il·lusionista Fèlix Brunet o la companyia Pentina el Gat amb Euphòria, per cantar i ballar de gust. Diumenge encara hi ha més teca! El secret de la detectiva Klaus, d’Engruna Teatre, es veurà a migdia, simultàniament a una altra funció d’Euphòria de Pentina el Gat. Els Campi Qui Pugui tornaran als carrers de Barberà, però amb Pigs en aquesta ocasió, també a migdia. Els Més Tumàcat començaran amb l’animació infantil a la tarda, els seguiran la Cia. El Sidral amb Heliko i tanca la festa novament Cascai Teatre amb la peça Un tal Shakespeare, per a tota la família pel damunt dels 10 anys. No ens digueu que no és espectacular!

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This