Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
2 / 06 / 21

Engruna Teatre guanya el Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada amb l’espectacle “Sopa de pedres”

L’espectacle Sopa de pedres, de la companyia Engruna Teatre, ha guanyat el 4t Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada, que es va celebrar el cap de setmana passat. Aquest guardó, impulsat per l’associació Xarxa Alcover, consisteix en una gira pel territori de parla catalana als teatres associats a la xarxa, al llarg de la temporada 2021/2022. La Xarxa Alcover és l’associació d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana constituïda amb l’objectiu de crear una estructura estable d’intercanvi, que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català.

Un jurat professional àmpliament coneixedor del mercat del teatre familiar ha escollit aquesta producció entre totes les propostes programades en la darrera edició de la Mostra Igualada que fossin de petit i mitjà format (de qualsevol gènere), creació contemporània i predomini del text en català. Van ser tres els espectacles finalistes que el jurat va considerar com a candidats a ser guardonats amb el Premi Xarxa Alcover. En l’acta el jurat va voler fer constar expressament la gran qualitat artística dels espectacles Polzet de Zum Zum TeatreLes croquetes oblidades de Les Bianchis, que van completar la terna amb Sopa de pedres. Les deliveracions van ser intenses fins arribar al veredicte que assenyalava com a guanyador l’espectacle dirigit per Mireia Fernández i interpretat per Anna Farriol i Júlia Santacana.

En la seva decisió, el jurat ha valorat “la indiscutible qualitat artística de la proposta i també els valors de tolerància que transmet l’espectacle”. També ha destacat “la gran qualitat de la majoria de les propostes que es presentaven al premi, i la dificultat per arribar a aquesta tria”.

El muntatge recrea la història de l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel, en lloc de volar-hi estels, un dia hi arriben els avions. Després d’un llarg viatge, arriba a un indret desconegut, on tothom té de tot però no volen compartir res amb ella. Amb enginy, converteix unes pedres que ha trobat pel camí en una sopa de pedres que transforma l’individualisme de tot un poble en una feina en equip i dóna una lliçó de vida a tots aquells que inicialment li havien tancat la porta.

El veredicte es va prendre per mutu acord pel jurat constituït per Maite Serrat, del programa Anem al teatre de la Diputació de Barcelona; Francesc Rosell, tècnic de cultura de l’Ajuntament d’Igualada i Teresa Garcia Bosch, en representació de la Xarxa Alcover.

Si voleu conèixer una mica més a la companyia i com es va gestar l’espectacle, podeu recórrer al reportatge que EscenaFamiliar.cat va publicar quan es va estrenar Sopa de pedres. Enhorabona, Engruna Teatre!

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This