Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
5 / 07 / 23

Engruna Teatre aprofita el Grec per estrenar el seu nou espectacle, «Dins el cor del món»

 • -La proposta reflexiona sobre la relació entre els humans i la natura a partir de la vida de la Karen, una nena amb TEA que aconsegueix convertir-se en una gran empresària.
 • -Dirigit a espectadors a partir de 10 anys, el muntatge parteix de l’adaptació de la novel·la «La mujer que buceó en el corazón del mundo», de la mexicana Sabina Berman
 • -La proposta es podrà veure en dues ocasions al SAT Teatre, el dimecres 12 i el dijous 13 de juliol a la tarda.

La companyia Engruna Teatre estrena nou espectacle. La formació aprofita el Grec per presentar Dins el cor del món, l’adaptació de la novel·la La mujer que buceó dentro del corazón del mundo, de la mexicana Sabina Berman, convertida en un muntatge per a tots els públics a partir dels 10 anys d’edat. La proposta, dirigida per Mireia Fernández i protagonitzada per Iria Corominas i Anna Farriol es podrà veure al SAT Teatre els dies 12 i 13 a la tarda (18.30) dins del programa del Festival d’Estiu de Barcelona.

Dins el cor del mon explica la història de la Karen, una nena amb capacitat diferents que va ser abandonada per la seva mare i va viure assalvatjada i a la qual la societat només és capaç de veure sota l’etiqueta d’autista. Gràcies a l’amor de la seva tieta Isabelle aprendrà a parlar, llegir i escriure fins arribar a convertir-se en l’empresària més important del planeta en el sector de la tonyina. Aprendrà a relacionar-se amb la societat que l’envolta i amb els humans estàndards i serà gràcies a aquesta nova relació que el públic descobrirà la no-relació de l’espècie humana amb la natura.

En el nou espectacle d’Engruna Teatre, el trastorn de l’espectre autista de la protagonista es converteix en una metàfora de l’actitud autista que les persones neurotípiques adopten en relació al medi del qual procedeixen. En aquest sentit, Dins el cor del món proposa una reflexió sobre la relació de l’home amb la natura i reivindica el dret a ser un mateix, encaixi o no amb la societat que els humans hem construït.

Per acostar al públic la condició de la protagonista i mostrar-li la seva visió del món, la proposta retrata tres plans en els quals transcorre la història: la natura, la civilització industrialitzada i el món interior de la Karen. Per parlar-ne, la companyia fa servir el recurs de la poesia visual en contraposició amb l’hostilitat del món industrialitzat, l’espai sonor per recrear el món interior de la Karen, la màscara per plasmar la desconnexió dels humans respecte d’ells mateixos i la psicologia dels colors per transmetre emocions i sensacions.

Per preparar l’espectacle Engruna ha comptat amb la col·laboració d’especialistes de l’Associació Asperger Catalunya i, donat l’entorn en el que transcorre l’acció, de la Confraria de Pescadors de Barcelona.

Un muntatge especial

Dins el cor del món es un muntatge especial per moltes raons. És el primer projecte d’Engruna dirigit al públic de més de 10 anys, un segment que la companyia vol incorporar després de la seva exitosa primera incursió en el camp de la primera infància (0-2 anys), amb l’espectacle Univers.

I a més, després de 12 produccions, aquesta és la primera vegada que Engruna crea un espectacle partint d’una obra literària, La mujer que buceó dentro del corazón del mundo. La mexicana Sabina Berman és escriptora, dramaturga, narradora, assagista, directora de teatre i de cinema. És reconeguda com la dramaturga més prolífica, original i atrevida de la seva generació en l’idioma espanyol i ha estat guanyadora quatre vegades del Premi Nacional de Dramatúrgia a Mèxic, a més de guanyar en dues ocasions el Premi Nacional de Periodisme (1999 i 2007). L’autora coneix el projecte d’Engruna, que ha comptat amb la seva complicitat durant el procés de creació i dramatúrgia.

També per primera vegada la companyia ha volgut investigar entorn del món dels efectes especials lumínics com a element escenogràfic, per poder recrear damunt l’escenari el món subaquàtic tan particular en el qual es mou la protagonista en algunes escenes, aconseguint traslladar el públic al fons del mar.

Dins el cor del món s’ha creat mitjançant residències de creació, investigació i tècniques a l’Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès, L’Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell i laSala, Centre de Creació d’Arts per a les Famílies de Sabadell.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This