9 / 11 / 18

El Més Petit de Tots arriba amb teatre per a la primera infància i amb tallers familiars com a novetat d’enguany

Ja està aquí El Més Petit de Tots! Aquest cap de setmana comença el Festival Internacional d’Arts Escèniques per a públic de 0 a 5 anys, que arriba a la 14a edició i que entre el 10 i el 25 de novembre, portarà 122 funcions repartides per onze poblacions catalanes a càrrec de 15 companyies nacionals i internacionals que mostraran les propostes més innovadores adreçades a la primera infància. La iniciativa arriba a la 14a edició convertida en la principal referència del sud d’Europa pel que fa a la creació escènica pel públic més petit. De les quinze companyies participants, vuit procedeixen de països com Bèlgica,  Dinamarca,  Noruega,  França,  Finlàndia, Sèrbia i Suècia. La resta de participants són de Catalunya. Tal i com va dir ahir en la presentació pública del festival la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, “estem davant d’un festival excepcional, que no té comparació a Europa, un festival únic”.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Òscar Rodríguez, del SAT Sant Andreu Teatre; Eulàlia Ribera, directora d’El Més Petit de Tots; i Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors.

El Més Petit de Tots aposta per creacions singulars i, per tant, difícils de trobar en la programació habitual de les sales. Són espectacles que combinen disciplines com la dansa, el teatre, la música, el circ o l’audiovisual, entre d’altres, sempre fent del joc una peça essencial. A més, els criteris de programació tenen en compte aspectes la durada, la intensitat, els estímuls o l’espai escènic per a que siguin adequats a l’edat del públic. Enguany, les representacions d’El Més Petit de Tots tindran lloc a 14 sales repartides per 11 ciutats catalanes: Barcelona,  Lleida,  Tarragona,  Sabadell,  Granollers,  Sant  Cugat,  Igualada,  Olot,  Benicàssim,  Tordera  i  Viladecans. 

Una de les principals novetats d’aquesta temporada és l’aposta per anar més enllà de l’exhibició d’espectacles i proposar tallers familiars conduïts pels propis artistes i entesos com una forma alternativa de viure les arts escèniques. En 8 recintes no pròpiament escènics e portaran a terme 16 tallers centrats en disciplines com la música, les cançons de bressol, el  moviment o la manipulació de materials. El primer, amb la companyia belga De Spiegel, té lloc aquesta tarda a la Biblioteca Pública de Lleida.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Una imatge de la proposta ‘Niet Drummen’ de teatre De Spiegel (Bèlgica).

També cal destacar la consolidació, aquesta temporada, de les Jornades Professionals que es fan en el marc del Festival que arriben a la tercera edició amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada entre tots els agents implicats en les arts escèniques per a la primera infància. Fins a 70 programadors i artistes, la meitat dels quals són internacionals, es trobaran a Sabadell els dies 17 i 18 de novembre en les jornades titulades Crossing Borderes, per debatre el futur i els límits d’aquest àmbit artístic i intercanviar experiències.

Al Festival El Més Petit de Tots 2018 s’hi podran veure les produccions internacionals Cache Cache (A fet i amagar) produïda per Théâtre de la Guimbarde, Niet drummen! (A cop de tambor!) del teatre De Spiegel -totes dues companyies belgues-, a més de Tre ben (Tres camesde la companyia Aaben Dans (Dinamarca). La programació inclou també Tuntu (El sentir), un espectacle pensat per a nens amb discapacitat visual del Dance Theatre Auraco (Finlàndia), Lulla (Cançó de bressol) de la companyia Dybwikdans (Noruega), la performance Wax (Cera) creada pel TJP Centre Dramatique National d’Alsace (Estrasburg, França) i The Garden of spirited minds (El jardí de les ments despertes), una proposta creada i dissenyada per l’artista serbo-sueca Dalija Acin, que experimenta amb el temps sense marcar els límits de l’espectacle permetent que el públic entri o surti quan ho desitgi.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

‘Wax’ del TJP Centre Dramatique National d’Alsace (Estrasburg) és un dels espectacles del cicle.

La resta de la programació, va a càrrec de companyies catalannes: l’espectacle musical Hits de Pistatxo Produccions; Jungla, un viatge per un ecosistema molt especial de la Companyia Big Bouncers, que és la coproducció d’El Més Petit de Tots 2018 i el Mercat de les Flors; Loo produït per Ponten Pie i el Festival Més Petit de Tots (2017) i Little night, que ofereix als més petits una experiència interactiva de la mà d’Imaginart.  L’oferta es completa amb una festa oberta a tothom que es portarà a terme a L’Estruch de Sabadell el 17 de novembre amb  instal·lacions  com  els  Playscapes  de  la  companyia  belga  Den  Draad,  el  Casalarva  dels  catalans  Associació  Blink  Flash,  els  Hippos  de  Zum-Zum  Teatre  i  Quim  Bigas  (premi  a  la  Millor Estrena de Carrer a la darrera edició de la Fira de Tàrrega)  i la col·lecció de jocs Xics  del  Xurrac,  la primera colla castellera nascuda en una fusteria, de la companyia d’arts de carrer Tombs Creatius.

El teatres que participen al Festival El Més Petit de Tots 2018 són  LaSala Teatre i L’Estruch de Sabadell, el Teatre de l’Aurora d’Igualada, el Mercat de les Flors i el SAT Sant Andreu Teatre de Barcelona, el Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida, el Teatre Principal d’Olot, el Teatre Municipal de Benicàssim, el Teatre Auditori de Sant Cugat i el Teatre Mira-sol de Sant Cugat, el Teatre Clavé de Tordera, el Teatre Auditori de Granollers, el Teatre de Tarragona i l’Àtrium de Viladecans. A més, hi ha d’altres espais que acolliran activitats del Festival com la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, la Fàbrica Fabra i Coats de Barcelona, la Biblioteca Pública de Lleida i les biblioteques Volpelleres Miquel Batllori i Mira-sol Marta Pessarrodona, totes dues de Sant Cugat.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This