12 / 06 / 19

El Festival de Titelles del Moianès s’estén a Sant Quirze Safaja i programa fins a vuit espectacles, un taller, una exposició i projeccions

La tercera edició del Festival de Titelles del Moianès, l’únic de declarat àmbit comarcal a Catalunya que es celebrarà del 28 de juny al 14 de juliol, ja ha fet pública la seva programació. El festival és una iniciativa de l’Espai Animacions de Calders, amb el suport dels Ajuntaments de Calders, Monistrol de Calders i Sant Quirze Safaja, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En total el programa inclou una vintena d’actes entre espectacles, tallers, projeccions i l’exposició de Titelles de Tailàndia, de la col·lecció del titellaire aragonès Toy Benedicto, que oferirà fins a 4 visites guiades i alguns fragments escenificats en què es mostraran les tècniques amb que es manipulen aquests titelles.

Les companyies Matito (Matito), Mercè Framis Teatre d’Ombres (Compare llop, comare truja), Pea Green Boat (L’arbre de les sabates), Jordi Bertrán (Poemes visuals), Binixiflat (El gegant sempre té gana) i Rocamora Teatre (Petits suïcidis, El vestit nou i Solista) formen part del programa d’aquest festival que s’estén al llarg de 10 dies i en que els espectacles són gratuïts, però de taquilla inversa, és a dir, el públic, al final de l’espectacle, decideix quina aportació desitja fer. Els espectacles es barregen amb un taller com el d’introducció a la marioneta (titella de fil), l’exposició que ha estat comentada nateriorment i dues sessions de projeccions de curts de cinema d’animació per a joves i adults. Aquestes sessions són una de les novetats del festival,  així com la inclusió de Sant Quizer Safaja en la nòmina de poblacions que l’acullen. És una novetat també l’augment de les activitats respecte l’edició de l’any passat, de vuit a disset.

Els organitzadors asseguren que donen prioritat a la “qualitat, diversitat i interès del programa” per atraure el públic. És per això que els espectacles programats són propostes de primera, de tècniques i estils ben diferents, adreçats a tots els grups d’edat: infantil, familiar, jove i adult. Podeu consultar tota la programació amb detall en aquest enllaç.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This