6 / 06 / 18

El carrer i el “més difícil encara” ens atrapen: arriben els festivals de circ

Senyores i senyors, nens i nenes! Passin! Passin i vegin perquè amb l’arribada del bon temps, també arriba… (toc de tambors) El circ! Tatxaaaaan! I aquí, arriben els aplaudiments. I les boques obertes. Perquè si alguna cosa tenen els espectacles de circ és que tenen aquesta capacitat de deixar bocabadat al públic. Sigui per piruetes impossibles amb el trapeci o pels malabars amb objectes impensables. La qüestió és sorprendre. I connectar. Perquè els espectacles de circ també busquen un ambient determinat, una complicitat amb el públic que -potser per tradició o potser per l’ambientació- convida a obrir bé els ulls i deixar que l’esperit gaudeixi i es deixi encandilar per l’espectacle més gran del món.

Serà per aquesta atracció que sentim cap a un format tan versàtil com genuï que els festivals de circ proliferen i l’oferta a casa nostra és més que temptadora. Només fent una ullada al calendari de les properes setmanes ja en trobem uns quants i us convidem a que no us en perdeu detall.

 

Des de ja, el Circ Cric proposa una nova edició (i ja va la cinquena) del Festival de Pallasses a Sant Esteve de Palautordera (el Vallès Oriental), en què a banda de reivindicar una de les figures més característiques del circ com és el pallasso, posa en valor el paper de les dones en aquest àmbit. Entre dijous 7 i diumenge 10 de juny, en aquest poble del Baix Montseny podrem veure tot tipus d’espectacles amb les pallasses com a protagonistes: des de Lila Monti i el seu Povla, un espectacle més reflexiu, o The Greatest & 2nd Smallest Circus in the World de les daneses The Brunette Bros Circus, que porten un circ en miniatura, fins els espectacles itinerants com Miss Umbrel’la de Cirquet Confetti, que combina malabars tradicionals amb elements del circ contemporani, o les gamberres MartadeMarte amb el seu Papanatas Band. I és que en quatre dies plens de nassos vermells, hi ha de tot. Fins i tot proposa un taller de clown per gaudir en família!

Un altre dels festivals amb el circ com a protagonista és el CircPicat – Festival de Circ i Arts en Viu que tindrà lloc a Alpicat (el Segrià) entre el 29 de juny i l’1 de juliol. El certamen també arriba a la cinquena edició i enguany creix en nombre de companyies (passa de 12 a 20). A més, aquest festival compta amb un espai per a infants menors de 5 anys. Al programa, podem trobar espectacles de tots els formats de circ possibles. Algunes propostes Km0 com les de JAM, el Centre de Titelles de Lleida, Companyia La Tal o Marcel Gros. Però el CircPicat també incorpora espectacles internacionals com el que tancarà el certamen: Welcome dels francesos Tout Par Terre.

I si encara algú té més ganes de circ, al juliol arriba la 23a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, tot un clàssic de l’estiu. Les propostes internacionals tenen un pes important en aquest certamen que vol servir de punt de trobada entre artistes i companyies, programadors i públic. Però també hi ha companyies de casa nostra com La Bleda o JAM, que porta a la Bisbal dos espectacles, Hats El Mêtre.

I abans d’acabar, més difícil encara! No podia faltar el Circ a les Places d’Olot, que comença el 27 de juny i s’allarga amb un espectacle cada setmana, fins el 27 de juliol. Les 5 propostes porten cada dimecres al carrer acrobàcies, malabarismes o piruetes.

No ens digueu que no us moriu de ganes de deixar-vos emportar per l’encant del circ. Va! Deixeu-vos atrapar i feu un gran aplaudiment. El circ us espera.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This