Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
22 / 11 / 16

‘Cinc contes diferents’ obre el festival Simbiòtic d’arts escèniques accessibles de la Beckett

L’espectacle familiar ‘Cinc contes diferents’ de Produccions Essencials és l’escollit per obrir la primera edició del Movistar Simbiòtic Festival, el festival multidisciplinari d’arts escèniques accessibles que tindrà lloc aquest cap de setmana a la recentment inaugurada Sala Beckett del Poblenou. L’obra s’adreça a espectadors a partir de 4 anys i es representarà diumenge a les 11:30h.

‘Cinc contes diferents’ parla dels somnis i les inquietuds dels nens amb necessitats especials. Una làmpada que no fa llum, un ventilador que mou les hèlices més lentament, un coixinet extremadament afectuós i un arquet que no pot fer música són els protagonistes d’històries independents i creuades que tracten sobre l’amistat i la superació personal. Explorant la riquesa de la diferència i amb una gran dosi d’humor, el muntatge convida a tocar de prop un món que sovint ens és desconegut i al que, malauradament, ens seguim enfrontant amb por.

Produccions Essencials neix a Barcelona el 2006 com a plataforma de creació per donar sortida a projectes de creació amb un alt component d’innovació i fusió de diferents disciplines artístiques. Els seus components tenen una llarga trajectòria dins el món professional del teatre de gest i titelles amb companyies com Cia. La Tal, Companyia de Comediants La Baldufa o Centre de titelles de Lleida.

La resta de programació de Simbiòtic la conformen l’espectacle de dansa contemporània, música de creació pròpia i visuals ‘Zip’ de Les Impuxibles + Atzur (17h) i la pintura performativa amb música en directe ‘Murmur al club’ de Quim Moya i Ravid Goldschmidt (18:45h).

A més, el Simbiòtic compta amb un ‘Laboratori’ per a la reflexió sobre la riquesa que aporta la diversitat de percepcions sensorials. Es desenvoluparà divendres a la tarda i al llarg de dissabte.

L’objectiu del Simbiòtic és obrir les portes dels teatres a la diversitat, essència de tots nosaltres i de qualsevol fet artístic. Sota el lema ‘No excuses’, promou la inclusió del col·lectiu de persones amb diversitat sensorial en els escenaris i patis de butaques, amb una programació contemporània i accessible per a tots els públics.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This