Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
15 / 02 / 19

Cinc companyies catalanes de teatre familiar opten als Premis Max en les categories infantil i de carrer

Espectacles de les companyies catalanes d’arts escèniques per a públic familiar Campi Qui Pugui, La Pera Llimonera, Zum Zum Teatre, Festuc Teatre i Mumusic Circus estan entre les 73 candidatures a guanyar un premi MAX. La majoria d’elles competiran en la categoria de Millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar. En concret, La gallina dels ous d’orde Zum ZumAdéu, Peter Pande Festuc TeatreQuo No Vadis, de La Pera Llimonera, i Flou Papagayode Mumusic Circus, aspiren a premi en aquesta categoria. La companyia lleidatana Campi Qui Pugui ha entrat en la de Millor Espectacle de Carrer amb la seva proposta Manneken Piss.

Així, un cop més, el sector de les arts escèniques familiars de Catalunya demostra la seva força. Les catalanes suposen una tercera part de les 12 que opten al premi en la categoria infantil i juvenil. La resta de candidates són Marea Danza, per Amelia, Ventrículo veloz, per Dados, La Machina Teatro, per El niño erizo, Títeres Etcétera, per El sastrecillo valiente, Gorakada Teatro, per El viaje de Ulises, Marie de Jongh, per Estrellai Markeliñe, per Euria (Lluvia).

El comitè organitzador dels Premis Max de les Arts Escèniques han donat a conéixer aquesta setmana els 119 espectacles candidats a aconseguir guardons en la 22a edició d’aquest certamen teatral. En total, han concorregut a la convocatòria un total de 358 espectacles. Després d’aquesta primera fase de selecció, un tribunal format per representants dels jurats territorials i del comitè organitzador i per personalitats de les arts escèniques serà l’encarregat de decidir els finalistes de les 19 categories que concursen.

Al llarg dels 23 anys d’història, aquests premis de referència en el sector de les arts escèniques a nivell estatal han anat guanyant interès entre professionals i companyies. L’any passat es van inscriure 394 espectacles.

El Premi del Públic, obert a la votació popular

El comitè organitzador ha obert també el període de votacions per decidir el Premi Max del Públic, un guardó que reconeixerà, per segon any consecutiu, l’espectacle favorit d’aquesta temporada per a les persones aficionades a les arts escèniques d’entre totes les candidatures que competeixen en aquesta edició. Fins al 30 d’abril es pot votar en l’aplicació mòbil i online #VotaMax, que permet puntuar els espectacles i votar més d’una candidatura de les categories de teatre, dansa, musical, de carrer, revelació i per a públic familiar. A més, entre la gent participant se sortejaran viatges per a acudir al lliurament de premis.

El premi especial del públic se suma al Max d’Honor i al Max Aficionat o de Caràcter Social.

Els familiars candidats

 • Adéu, Peter Pan, de Festuc Teatre. L’últim espectacle d’aquesta companyia, que acaba de fer 15 anys. està aconseguint el reconeixement tant del sector com del públic. A l’estiu, van aconseguir la menció especial del públic al Millor Espectacle Infantil a la 21a Feria de Teatro de Castilla y León de Ciudad Rodrigo, on van estrenar-ne la traducció al castellà. Aquesta adaptació del conte clàssic de Matthew Barrie, explica la relació entre un avi i la seva neta en una posada en escena emocionant i poètica, un cant a la imaginació i a la infància.

 • Quo no vadisde La Pera Llimonera. Aquesta companyia barcelonina ha complert 25 anys de trajectòria al 2018. Ja va ser candidata a un premi Max l’any passat, amb el seu espectacle Llàgrimes de cocodril. Toni Albà és el director d’una versió pallassa del clàssic Marco Antonio i Cleopatra, i el resultat és una comèdia de disbarats i jocs de paraules que posen a l’abast de tots els públics la història de la caiguda de l’Imperi Romà.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This