Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
11 / 06 / 18

‘Manneken Piss’ de Campi Qui Pugui, finalista al Festivalul Atelier de Rumania

“Hi ha una curiositat cultural a Rumania: allà la gent quan acaba un espectacle s’aixeca per aplaudir, no cal que els hagi entusiasmat per a que facin una gran ovació”, explica la Cristina Garcia, membre de Campi Qui Pugui. Ho sap bé perquè aquesta companyia acaba de participar en el XXV Festivalul Internațional de Teatru ATELIER de la Baia Mare, a Rumania, i porten un “subidón” doble. D’una banda, perquè acabar l’espectacle i veure com tot el públic s’aixeca per aplaudir, no té preu, per molt que l’entusiasme sigui costum allà. I, de l’altra, perquè el certamen els va nominar com a Millor Espectacle en Espai No Convencional pel seu Manneken Piss en competició dues companyies més. Ahir van saber que Campi Qui Pugui ha quedat en segona posició després d’una difícil decisió del jurat. “Ha estat tota una sorpresa, perquè ni tan sols sabíem que hi havia premis en aquest festival”, assegura la Cristina. Explica que quan ho van veure per les xarxes socials van trucar a l’organització i els van informar que el jurat havia estat indecís entre el seu espectacle i el Doctor Fara Voie de la companyia Cultura’n Sura. Finalment, segons els organitzadors, el jurat havia triat l’altre perquè es corresponia més amb la innovació en l’espai, mentre que el Maneken Piss és més trencador en el format.

El Festivalul Internațional de Teatru ATELIER de la Baia Mare és un certamen que aposta per noves tendències en tots els aspectes de l’escena: la direcció, l’escenografia, la coreografia, la música, l’art, la interpretació i el mateix drama. Divideix els dies de funcions en diferents temes com el teatre, la dansa, el teatre gestual, el teatre poètic el circ, el teatre documental, el teatre d’objectes, etc. A través dels seus premis convida a les companyies convidades a experimentar, també en els espais on es porten a terme els espectacles. En aquesta edició, el festival romanès dedicava un dia al teatre català, on va tenir un espai el Manneken Piss.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Alguns dels membres de Campi Qui Pugui maquillats a punt de sortir a escena per interpretar les estàtues del ‘Manneken Piss’

Els Campi Qui Pugui no són especialment fans dels premis, perquè consideren que, al final, són poques les companyies que obtenen reconeixements perquè no hi ha prou guardons per donar a tota la qualitat que hi ha al sector. Però tot i així, es prenen la nominació al festival romanès com una empenta per continuar amb la seva feina i amb aquest espectacle, que -de fet- ja havia estat premiat a la Fira de Titelles de Lleida al 2016 com a Millor Espectacle de Carrer. Després de Rumania, tenen previst portar aquest espectacle sense paraules, dirigit per Toti Toronell, a Mallorca, Holanda, Bèlgica i Dinamarca. Però no voltaran gaire aquest estiu perquè la companyia creada a Castellserà l’any 2007 per Jordi Pedrós i Cristina Garcia està preparant nou espectacle, que estrenarà a FiraTàrrega. I serà l’onzè! Millor que qualsevol nominació o premi, continuar als escenaris creant noves propostes per a rebre els aplaudiments del públic és el millor reconeixement.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This