Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
20 / 05 / 21

‘Sóc una nou’, millor interpretació i direcció, i ‘Camí a l’escola’, millor posada en escena, triomfen a FETEN

Els Premis FETEN 2021 s’han entregat en una gala virtual que ha valorat en fins a 12 categories els millors espectacles de la fira que vam viure fa uns quants dies. Sóc una nou, l’estrena de Zum-Zum Teatre, s’ha emportat dos premis, el de millor interpretació coral i el de millor direcció per Ramon Molins. A més, les companyies catalanes Campi Qui Pugui, Manolo Alcántara i Agrupación Señor Serrano també han aconseguit guardons.

En aquest any de fires estranyes, hi ha coses que no canvien, és el cas dels Premis FETEN, que com cada any atorguen el reconeixement als millors espectacles que s’han pogut veure durant la celebració de la fira. Aquest any, l’entrega dels premis ha estat virtual, però el fet de rebre la notícia a través d’una pantalla, no ha rebaixat els nervis ni l’emoció dels que han rebut el reconeixement.

Sóc una nou, doble premi per Zum-Zum Teatre.

L’espectacle de Zum-Zum Teatre que s’estrenava a FETEN, ha aconseguit dos guardons. El de millor direcció, per a Ramon Molins que, entre aplaudiments dels seus companys ha agraït el premi a tothom qui ha format part del procés, especialment a Beatriz Osés, autora del conte amb el mateix nom en el qual s’inspira l’espectacle; però també a la Rosa, l’amiga que li va regalar el conte fa un parell d’anys, i gràcies a la qual el Ramon va desbloquejar la decisió que era el seu privilegi, però també compromís explicar aquesta història en forma de teatre. Ramon Molins també ha posat en valor la feina dels i les artistes que integren Zum-Zum Teatre més enllà del que es pot veure a l’escenari: “El privilegi d’explicar històries d’avui, que ens importen, d’arriscar-nos en els plantejaments i fer aquelles coses de les quals en tenim ganes, per intentar que el públic descobreixi que si busca realment la llibertat no la trobaran als bars sinó als millors teatres i a les millors programacions de teatre infantil”, ha dit Molins.

També s’ha rebut amb molta emoció el premi a la interpretació coral pels actors i les actrius de Sóc una nou. Begonya Ferrer, ha compartit aquest premi amb totes les actrius que també són mares, que deixen d’explicar històries a les seves criatures per poder viatjar i explicar-les als infants de tot el món.

Camí a l’Escola de Campi Qui Pugui, premi a la millor posada en escena.

Camí a l’Escola‘ és un espectacle que posa en escena una adaptació del documental amb el mateix nom. Cristina Garcia, acompanyada de l’escenògraf Joan Pena i altres integrants de l’obra, ha agraït la feina a la directora Rosa Diaz, així com a tothom que ha permès plasmar el valor de la història sobre l’escenari. “Per primera vegada, no ha estat la companyia qui ha volgut ensenyar als infants, sinó que han estat els nens i nenes protagonistes del documental qui ens ha donat una lliçó a nosaltres. Les nenes i els nens del món ens ensenyen a viure millor”, ha explicat Garcia.

Manolo Alcántara i Agrupación Señor Serrano, les altres catalanes premiades.

Deja Vú, l’espectacle de la Companyia Manolo Alcántara, ha rebut el premi a la millor adaptació de les tècniques circenses a la nova dramatúrgia. Prometheus‘, de l’Agrupación Señor Serrano, que ja va ser premiat a la Fira de Titelles de Lleida 2021, s’ha endut el premi a la millor proposta original i innovadora.

El palmarès d’enguany a FETEN és el següent:

  • Millor Espectacle FETEN 2021: Cris, la pequeña valiente, de El Espejo Negro
  • Millor Direcció: Ramon Molins, per Sóc una nou de Zum-Zum Teatre
  • Millor Espectacle de Titelles: Las Cotton, d’Anita Maravillas Teatro i Portal 71
  • Premi d’Adaptació de les tècniques Cirquenses a la Nova Dramatúrgia: Deja Vú, Companyia Manolo Alcántara
  • Millor Espectacle Musical: Beethoven para Elisa, de Mano de Santo
  • Millor posada en escena: Camí a l’escola de Campi Qui Pugui
  • Millor proposta original i novedosa: Prometheus, de l’Agrupación Señor Serrano
  • Premi a l’apropament de la dansa a la primera infància: Natnam, de Da.te Danza
  • Premi a l’Interpretació Coral: Sóc una nou, Zum-Zum Teatre
  • Millor intèrpret circense: Elena Vives, de Lapso Producciones i Malabart per Creatura
  • Premi a l’Adaptació del text original: Iris Diaz Truncho, per l’obra La niña de las trenzas del revés, de la companyia El Callejón del Gato
  • Premi a l’autoria musical: Lapso Producciones i Malabart per Creatura

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This