A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
30 / 11 / 21

Tota la màgia que hi ha darrere de “La llàntia meravellosa” de Festuc Teatre que arriba aquest cap de setmana al SAT!

La màgia existeix però no és ràpida ni passa perquè sí. Una ha de prendre partit. La màgia no és el que ens han explicat, és molt millor i està a l’abast de tothom. I no ens referim solament a la possibilitat universal de veure un estel fugaç o bufar espelmes d’aniversari. Viure “La llàntia meravellosa”, de Festuc Teatre, marca un abans i un després en com concebem la màgia i els desitjos, sinó aneu aquest cap de setmana de pont llarg al SAT! de Barcelona i ens ho expliqueu després. Per cert, que a l’Instagram d’Escena Familiar tenim en marxa un sorteig d’entrades per a un dels passis d’aquesta versió del conte d’Aladín.

L’Íngrid Teixidó i el Pere Pàmpols es donen les mans per passar els nervis. Ella sembla més nerviosa que ell, almenys així ho reconeix l’actriu principal i dramaturga de “La llàntia meravellosa” als camerins del teatre La Unió d’Alpicat minuts abans de la gran estrena en català de l’obra. És el mes d’agost quan tenim la sort de ser dels primers en veure el resultat d’un equip de Genis Professionals que han fet realitat el que un dia va somiar la Íngrid: portar al teatre una història real d’amor incondicional que li va explicar una de les seves dos germanes.

La història real darrere d’aquesta història d’amor incondicional

“La meva germana em va explicar que un amic seu se n’anava amb quatre amics a fer la Titan Desert (una cursa amb bicicleta pel desert amb etapes molt exigents i amb una calor sufocant). Ho feien per trobar la llàntia meravellosa que la filla d’un d’ells els havia demanat per poder desitjar curar-se del càncer. Ho vaig trobar molt bonic i em va inspirar. Em va arribar al cor que la nena tingués aquesta imaginació, que cregués en la possibilitat de que existís la llàntia meravellosa i que el seu pare no dubtés a anar a buscar-la sabent que no la trobaria. Era el 2017 i ja aleshores vaig pensar en portar-la al teatre, just estàvem en plena creació de “Adéu, Peter Pan”“, explica la Íngrid.

Després de l’èxit de l’“Adéu, Peter Pan”, premi a Millor Espectacle Infantil a la 21 edició de la Fira de teatre de Castilla y León, i nominat als XXII Premis Max de les Arts Escèniques, entre d’altres, crear una nova obra de teatre a l’alçada de l’anterior generava pressió a la companyia. Poc es parla d’aquest fet, que està més normalitzat, potser, al món discogràfic.

Hi ha posat molt d’ella en aquest text, que va escriure durant el confinament. De fet, com en totes les creacions de Festuc Teatre, que tenen el poder de la transformació, d’acompanyar-te en el despertar de la revisió d’un conte que creies ja conèixer, igual que passa amb els conceptes i opinions que tenim fixes. El procés creatiu d’un espectacle és llarg, encara que la màgia finalment es dugui a terme dalt d’un escenari i en tan sols una hora. El Pere Pàmpols, actor i director artístic de “La llàntia meravellosa” es dirigeix al públic després del passi i fa un reconeixement especial a tot l’equip que ha fet possible que existeixi la història protagonitzada per la Nur, una nena que desitja, amb totes les seves forces, que la seva mare es curi del càncer. “Són els nostres Genis Professionals, els que han fet veritable màgia”, diu. I es refereix al Joan Pena (escenografia), l’Olga Cuito (vestuari), el Marc Espinosa (producció tècnica), al Jordi Torras (llum i so) i al Francesc Moreno (música).

Què passaria si la teva família trobés una llàntia meravellosa?

És veritat que ara un desig comú podria ser que us toqués la loteria de Nadal o… potser no. Festuc Teatre està duent a terme en paral·lel a l’obra tot un experiment social per saber sobre la transformació dels desitjos. De què depèn allò que desitgem? El primer vídeo que van compartir a xarxes per tal de generar debat sobre el que desitgem va ser un pas endavant de la família que formen la Íngrid i el Pere, la Lucía i el Xavi. Una invitació a totes les famílies a fer aquest joc que els permetrà conèixer-se més i millor.

Més que una obra de teatre, una proposta de transformació social i filosofia de vida

Acupuntura social, això és el que fa Festuc Teatre amb la seva darrera obra. Una ho entén quan surt de viure l’obra que Festuc Teatre ofereix aquest cap de setmana al SAT! Et toca just en aquell punt de dolor, et remou i un cop traspassada l’incomoditat, sents transformació, alliberament i lleugeresa. La companyia de Corbins liderada per la Íngrid i el Pere s’ha proposat promoure tota una nova filosofia de vida que implica compartir els desitjos i els somnis per tal de que prenguem consciència de la importància que tenen les nostres circumstàncies a l’hora de demanar aquells tres desitjos del geni i la llàntia meravellosa. En aquest sentit, i per acabar, us convidem a veure aquest reportatge de l’estrena a La Unió d’Alpicat.

Podeu comprar les entrades per anar al SAT! Sant Andreu a veure “La llàntia meravellosa” aquí.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This