Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
23 / 10 / 20

LaBú Teatre estrenarà ‘Fragile’ en la 16a edició del Festival Guant de Titelles de Valls

La companyia LaBú Teatre estrenarà Fragile en la 16a edició del Festival Guant de Titelles de Valls, dedicat a les titelles, que es celebrarà del 3 al 8 de novembre. Fragile és una peça de teatre visual, poètica, molt elaborada, fruit de la investigació amb el moviment de l’aire, que LaBú havia d’estrenar en la darrera Mostra d’Igualada.

En la seva presentació, els responsables del festival van anunciar que enguany, òbviament, la mostra estarà marcada per les normes de seguretat que s’han de seguir degut a la COVID-19. És per aquest motiu també que la programació aposta per companyies de proximitat. La companyia maresmenca Zipit Company obrirà la mostra amb la peça Mil bocins. Aquest és un espectacle de titelles de taula que parla de la resiliència, de la capacitat dels sers humans de superar les dificultats, d’arreglar allò que s’ha trencat en mil bocins. Les protagonistes de l’obra són una àvia i la seva neta, residents en un lloc on fa tant que no plou, que la terra es trenca en mil bocins. És per això que han de tenir molta cura de l’aigua que surt de l’aixeta. Un accident durà la nena a un procés de recomposició, de tornar a juntar els seus bocins.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Les dues protagonistes de Mil bocins, de Zipit.

Zipit serà la primera de les companyies que actuaran en el festival, que ha apostat també per donar suport a la creativitat de casa, per aportar el seu gra de sorra en un moment en què les companyies catalanes ho estan passant prou malament. El fet de programar companyies properes també té un objectiu clar, que és el d’intentar evitar que les diferents normatives que s’apliquen arreu facin perillar la celebració del festival.

El programa d’aquesta edició del Guant inclou les estrenes de dos espectacles: Fragile, que ja hem esmentat, i La (petita) MobyDick, el nou espectacle de la companyia d’Eudald Ferré i Joan Rioné, difícil d’etiquetar i que demana la interacció d’un titella gegant amb el públic. Aquest darrer espectacle es podrà veure al Convent de les Arts d’Alcover. A més de Zipit, LaBú i la companyia de Ferré, també mostraran els seus espectacles al Guant les companyies Petit Bonhom, Sifó, Pep Aymerich i Animamundi. 

Pel que fa a activitats paral·leles, el 16è Guant també ha previst muntar una exposició dedicada al la companyia cambrilenca Matito i un taller per ensenyar als qui s’inscriguin al muntatge de miniteatrins amb material reciclat.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This