Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
9 / 10 / 19

Un total de 12 companyies catalanes presenten espectacle al FIET que es celebra del 17 al 20 d’octubre

Fins a 12 companyies catalanes han estat seleccionades per presentar les seves propostes a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (FIET), que arriba a la 17a edició i enguany es celebrarà del 17 al 20 d’octubre a Vilafranca de Bonany (Mallorca).

Una de les particularitats de la participació catalana en aquesta fira, és que tres dels espectacles que es presenten, tots ells de companyies lleidatanes, són estrenes absolutes, que hi ha també dos espectacles en procés de creació (work in progress) i un altre que l’any passat va estar en aquesta situació i en l’edició d’aquest any es presenta en la seva versió acabada.

Al FIET, una de les mostres de referència de les arts escèniques infantils i familiars a l’Estat juntament amb FETEN de Gijón i la Mostra d’Igualada, hi actuaran Guillem Albà (Calma!), Júlia Farrero (Teia),  la Companyia d’El Príncep Totilau (Brutus), La Tal (Italino Grand Hotel), Imaginart (Little Night) i Moviments (Lady Frank & Stein). Alguns espectacles de companyies catalanes tenen connotacions particulars. Per exemple, Hamelí (Xip Xap), Pigs (Campi Qui Pugui) i On vas, Moby Dick? (Centre de Titelles de Lleida) són estrenes absolutes; Bye, bye Confetti, de La Baldufa, és un espectacle que es va programar l’any passat al FIET com a espectacle en procés de creació i torna a aquesta edició ja com a espectacle absolutament acabat i rodat. En la mateixa situació de La Baldufa l’any passat, és a dir, en procés de creació, es troben el Zoom de la Companyia Moviments, que fa doblet, i Fragile, de Labú Teatre. Aquestes dues companyies continuaran creant aquests dies aixoplugats per la mostra balear, comptant amb el públic de la fira.

Finalment, un altre espectacle amb connotacions especials és el Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol, de La Pera Llimonera. Aquest espectacle va triomfar en la darrera edició de la Mostra d’Igualada, va ser premiat per la Xarxa Alcover i serà l’espectacle de cloenda del FIET.

Aquest matí, les tres companyies que estrenen espectacle (Xip Xap, Centre de Titelles de Lleida i Campi Qui Pugui) han protagonitzat un acte peculiar i han presentat conjuntament, a la Sala 2 de l’Escoxador, els tres espectacles que s’estrenaran de manera oficial a la localitat mallorquina. Aquestes tres companyies formen part de les dotze que hi participaran, que suposen gairebé un terç de les seleccionades, la qual cosa dona una idea de la potència de la creació catalana en aquest àmbit. Cristina Garcia, de Campi Qui Pugui, ha explicat que l’acte d’avui a l’Escorxador és una mostra de com de ben avingudes estan les companyies lleidatanes.

Víctor Polo, de Xip Xap, ha explicat que la companyia, a més de participar en el programa oficial, també farà una funció d’Hamelí amb un objectiu solidari amb els afectats de les inundacions de fa uns mesos a Sant Llorenç Des Cardassar, una altra dedicada a avis i néts i una altra per escolars a Binissalem. Hamelí ha fet residència aquests darrers dies a l’Escorxador.

Per la seva banda, Oriol Ferre, del Centre de Titelles de Lleida, ha explicat que On vas, Moby Dick? arribarà al FIET sense rodatge, però totalment acabat. Aquest és un clàssic que els responsables del centre han madurant i treballat durant un any. La novetat en aquest espectacle és la utilització de la projecció, incorporada a l’espectacle literalment, ja que la pantalla, on es projectaran imatges animades, està incorporada a l’escenografia.

Finalment, Cristina Garcia, de Campi Qui Pugui, ha explicat que estrenaran al FIET l’espectacle itinerant Pigs, una relectura del clàssic Els tres porquets: “Els tres porquets s’han fet enormes, i el llop ha envellit. La fera continua anant darrera dels porquets i després der tant de temps en aquesta mena de bucle, gairebé ja s’han fet amics, tot i que el llop no n’és del tot conscient, de manera que pels porquets el llop és com una mascota.”

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This