Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
21 / 09 / 18

Doble celebració a Zum Zum Teatre, amb un premi de FiraTàrrega i el ‘bolo’ 200 de ‘La Gallina dels Ous d’Or’

Diuen que les desgràcies no venen mai soles, però potser que reconeguem que les alegries, tampoc. I si no, que els hi preguntin a la gent de la companyia lleidatana Zum Zum Teatre, que en menys de 24 hores ha rebut dues bones dosis d’autoestima per començar la tardor exultants de felicitat. La primera, la celebració del bolo número 200 del seu espectacle ‘La gallina dels ous d’or’. La segona, el premi Moritz, anunciat aquest matí, que els atorga FiraTàrrega com a millor estrena d’arts de carrer per ‘Hippos’, una producció dirigida pel ballarí i coreògraf Quim Bigas.

La companyia va aplegar ahir un centenar de persones a l’espai Marbi de Lleida, el seu centre d’operacions, per gaudir de la funció número 200 de l’espectacle ‘La gallina dels ous d’or’, que sembla una pura metàfora del que els està donant. Estrenat al 2016 a la FIET de les Balears, des de llavors no només ha anat acumulant funcions arreu de Catalunya i de l’estat espanyol (200 en tot just un any i mig!), sinó que també ha anat posant premis a la vitrina. La Fira Europea de Teatre per a Nens i Nenes FETEN 2017 va reconèixer Ramon Molins amb el premi a la Millor Direcció per aquest espectacle i, després, la Fira de Titelles de Lleida també va guardonar amb un Drac d’Or com a Millor espectacle familiar de sala aquesta gallina que reparteix fortuna.

Precisament el jurat infantil que es va estrenar a la Fira de Titelles de Lleida al 2017 i que va triar ‘La gallina dels ous d’or’ per premiar-lo va assistir ahir al vespre a la funció especial que la companyia va oferir per a fans, amistats i família. Van aprofitar que portaven 200 bolos a les espatlles per introduir petits homenatges a qui ha fet possible que els ous de la gallina siguin veritablement d’or. A escena van sortir tots els actors i actrius que interpreten l’obra, els oficials i els covers (els qui cobreixen un personatge quan l’intèrpret oficial no hi és). A Ramon Molins, Begonya Ferrer, Ares Piqué, Albert Garcia i Víctor Polo -que van cantar junts totes les escenes musicals- també els van acompanyar en aquesta divertida funció especial tècnics, Joan Pena com a escenògraf i la complicitat d’altres companyies que volien celebrar amb Zum Zum Teatre els seus èxits.

Quan van brindar amb cava a l’acabar, no sabien encara que en poques hores els esperava una altra celebració per fer. L’espectacle Hippos de Zum Zum Teatre i Quim Bigas ha guanyat el premi Moritz a la millor estrena d’arts de carrer de FiraTàrrega 2018. El guardó, decidit per la votació dels professionals acreditats a FiraTàrrega, pot servir per donar impuls a aquesta proposta per a tots els públics que posa al centre de la plaça tres persones vestides d’hipopòtams ballant al ritme de la música. Els Hippos intenten alhora fer vibrar el públic amb l’hipnòtic de la diferència, la lleugeresa de moviments paradoxal i la necessitat d’existir amb llibertat.

No fa ni un mes que s’ha estrenat. Caldrà veure si els Hippos també ponen ous d’or i aviat fan el bolo 200. En tot cas, comencen a comptar celebrant.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This