A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
22 / 01 / 18

REPORTATGE – Pep López estrena un nou sistema d’interacció digital amb el públic

Veterà (amb més de 40 anys a l’esquena), però alhora inquiet i innovador nat, el músic, actor i productor Pep López és a punt de tornar a fer-la grossa per l’ús de la tecnologia “marca de la casa”. El diumenge 28 de gener a Gavà passarà la prova de foc del seu nou sistema d’interacció digital amb el públic. Com que vol sorprendre, n’explicarem pocs detalls, però sí que repassarem com ha arribat fins aquí i, sobretot, animem a tothom a anar-lo a veure, ja que necessita el màxim d’espectadors perquè l’experiment cobri tot l’impacte pel qual s’ha dissenyat. Anem a pams…

López presentarà ‘Pirates, bruixots i altres bitxos’ que ja va estrenar a La Mostra d’Igualada el passat abril. Aleshores, però, no va arribar a temps d’aplicar el joc interactiu que ara és a punt de posar en pràctica. Per encertar la fórmula, ha hagut de donar-hi moltes voltes i superar fins a tres intents no prou reeixits segons la seva exigència personal: incorporar un xip en unes raquetes de tennis, utilitzar unes polseres de silicona de colors i fer servir unes barretes de llum fluorescent.

“És un joc que la gent no s’espera. Les vegades que ho he provat s’ha sentit un ‘Ohhh!’ des de platea. Ho provarem amb més públic que altres llocs i gravarem un vídeo i un videoclip. Quants més siguem, més efectiu serà. Ens cal molta gent per aconseguir el millor efecte!”, explica.

A ‘Un llençol d’estels’ –el seu primer espectacle multimèdia i amb què va ser premiat pel seu vessant innovador– ja utilitzava un joc informàtic d’interacció amb el públic. Incorporava un escàner amb lector de moviment que llegia el moviment de les mans del públic. A ‘El racó dels avorrits’ el joc es va millorar i ara, a ‘Pirates, bruixots i altres bitxos’, ha evolucionat fins al 3D.

En diverses ocasions ja va integrar la interacció del públic amb els telèfons intel·ligents en una de les seves propostes però assegura que “ja no ens sorprèn el que pot fer un mòbil… el tenim integrat” i, encara que la idea sigui bona i funcioni perfectament, des del seu punt de vista no ho feia suficientment. “L’he pogut perfeccionar i és una canya. He filat més prim perquè la interacció dels espectadors amb la pantalla de l’ordinador sigui real. Vaig començar a fer servir aquest tipus de tecnologia fa 22 anys. Imagina’t! Llavors no estava prou avançada, et permetia fer coses de manera molt limitada. Ara la capacitat dels ordinadors i els processadors t’ofereix un marge d’error molt baix”.

Sigueu els primers en experimentar aquesta “tecnologia escènica punta”! I, a més a més, si en acabar la funció compreu un dels tres discos de la companyia (‘Tant de bo!’, ‘Secrets d’un mentider’ i ‘Ni bitxos ni formigues’) us regalarà un pack compost pel disc –l’últim ja supera les 16.000 còpies venudes–, una polsera lluminosa que s’activa amb la música i un pòster de l’espectacle ‘Un llençol d’estels’ amb estrelles fluorescents. Vols aconseguir el pack gratuïtament? Embarbussa’t i participa al concurs!

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This