Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
13 / 07 / 22

Un itinerari amb propostes familiars i escolars a la 25a Fira Mediterrània, del 6 al 9 d’octubre

 Fira Mediterrània de Manresa encara la celebració de la 25a edició, que tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre, sortint amb força al carrer i provocant la participació de la ciutadania.

 La Fira generarà espais per cantar i ballar, contextos que propiciïn accions festives de forma espontània i participativa. El carrer i el fet comunitari són dos elements essencials de la cultura popular i seran l’eix principal de la celebració dels 25 anys de Fira.

El carrer tindrà tot el protagonisme en l’espectacle Inaugural i en el regal sonor dels 25 anys de Fira, amb una clara voluntat de reivindicar la recuperació de l’espai públic després de dos anys de pandèmia.

Programació

La 25a Fira Mediterrània comptarà amb 70 propostes dins de la programació oficial, de les quals 50, el 71%, tenen caràcter d’estrena. Vuit itineraris estructuren la programació de la Fira Mediterrània 2022

Entre aquests, un itinerari amb  propostes familiars i escolars, que aquest any inicia una reestructuració i a més de recollir propostes que porten els infants als teatres, amb projectes dels Samfaina de Colors o De Paper, també recull propostes que porten els infants al carrer (per exemple amb Memòria sota l’aigua d’Alícia Buil), i propostes que porten els artistes a les aules, com és el cas del taller del Cor Jove Amics de la Unió vinculat a l’Obra del Cançoner Popular.

Des d’EscenaFamiliar destaquem:

L’estrena de l’espectacle musical i poètic “Sense Lluna” de la Cia. Samfaina de colors, on una noia, a través d’instruments màgics, s’inspira en la lluna i en els sons de la nit per crear la seva música. Espectacle recomanat per infants a partir de dos anys. 

“Miranius” de la Cia. De Paper, un espectacle musical il·lustrat amb titelles de paper, de cartró i amb ombres xineses que parla sobre la coexistència de diverses espècies animals, i sobre les conseqüències que hi té l’empremta humana. Miranius és la història d’un paisatge, un paisatge on cada animal, cada arbre, cada pedra o cada meandre del riu hi té el seu encaix, i com si de peces d’un tàngram es tractés, amb cada moviment fan néixer noves figures, noves realitats.

L’estrena absoluta de l’espectacle “El Testament” de Zum Zum Teatre on els espectadors queden convocats per l’obertura d’un peculiar testament en vida i vital; de records, arrels i identitats universals. Camp, barri i mapa del tresor. Un home que adora els musicals i canta desafinant amb un ull de vidre. Compromís per la senzillesa i per la veritat, la veritat de la bona, la veritat del teatre. Qui vulgui heretar que salvi el món. Espectacle recomanat per infants a partir de catorze anys.

Pots consultar en aquest enllaç tota la programació de Fira Mediterrània. 

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This