11 / 01 / 19

Torna el Joc al Ninot i obre la celebració dels 30 anys de Fira de Titelles

La Fira de Titelles està enguany de celebració. Per si no n’hi havia prou amb el premi Nacional de Cultura que el Centre de Titelles de Lleida va rebre el passat juliol, al maig es compliran 30 edicions de la fira i de prèvia, aquest diumenge comença una nova entrega del cicle Joc al Ninot, dos mesos de marionetes per a la canalla més menuda de la casa. La 23a edició d’aquesta proposta arriba amb 5 espectacles adreçats a infants d’entre 2 i 8 anys que tindran lloc en dues sessions (una a les 11h i l’altra, a les 12.30h) cada diumenge fins al 10 de febrer.

El Joc al Ninot comença aquest diumenge amb l’espectacle Circus, de Jordi Bertran, que va trepitjar Lleida en la 28a edició de la Fira de Titelles i que ara hi torna per dur-nos l’espectacle sencer; una obra de titelles de fil inspirada en la música i l’obra del creador del personatge Xarlot.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

‘Circus’ de Jordi Bertran és el primer espectacle del 23è Joc al Ninot, amb dues funcions el 13 de gener (11h i 12.30h)

En les cinc matinals de diumenges d’hivern, el públic podrà veure també altres espectacles que va presentar la Fira de Titelles, com Matito i la Grandíssima roda de fira, de la Cia Matito que porta aquesta història amb titelles de guant. I és que el Joc al Ninot es posiciona com una activitat paral·lela de la Fira de Titelles de Lleida, portant espectacles de qualitat d’aquest gènere i oferint una experiència cultural intergeneracional.

Un dels espectacles esperats d’aquest Joc al Ninot és precisament el que tanca el cicle. La revisió que ha fet enguany el Centre de Titelles de Lleida d’un dels seus espectacles més clàssics, La Jana i els 3 óssos, es podrà veure per primer cop a Lleida, després d’estrenar-la al Fiet de Mallorca el passat octubre. En col·laboració amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida, aquesta obra també es podrà veure en dues poblacions més de la província. El cicle es completa amb una altra proposta del Centre de Titelles, El petit elefant, el 20 de gener, i l’espectacle musical de Pep López & Afònix Produccions titulat Per terra de dracs, el 3 de febrer, que ens farà viatjar a històries fantàstiques de dracs, de la mà de La Martina i el seu germà Dídac amb cançons i titelles.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

‘Terra de Dracs’ afegirà música al gènere de titelles convertint l’espectacle en un tot un concert.

El Joc al Ninot és una de les programacions d’hivern consolidades a les Terres de Lleida. Al llarg d’aquests 21 anys, hi han actuat 64 companyies i s’han realitzat 136 espectacles.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This