Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
15 / 02 / 22

Enre9, el nou festival d’arts escèniques de Lleida.

La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles de Lleida acolliran del 26 al 29 de maig la primera edició d’aquest esdeveniment cultural, organitzat de manera comunitària i que posarà en valor les capacitats de tot el teixit social d’aquesta zona.

Lleida viurà del 26 al 29 de maig de 2022 la primera edició de l’Enre9, un festival d’arts escèniques que se celebrarà a La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles. El festival està organitzat per la Comissió de Cultura de la Zona 09 de Lleida i compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i Òmnium Cultural Lleida-Ponent.

L’Enre9 oferirà 4 dies de programació al carrer on es combinaran arts escèniques professionals (teatre, circ, música,…) amb altres expressions artístiques sorgides dels propis col·lectius i veïnat. El festival donarà cabuda a un ampli ventall cultural, per reflectir també la riquesa d’aquesta zona de Lleida.

La zona 09 comprèn alguns dels indrets més estigmatitzats de la ciutat. Amb el festival es vol contribuir a dinamitzar la zona perquè hi passin coses engrescadores i motivadores, posar en valor la diversitat i interculturalitat de la seva gent, i apropar a tothom la cultura i les arts escèniques. En definitiva, esvalotar i fer soroll per trencar prejudicis, obrint carrers i mirades.

El festival té un component de participació social molt gran, una dimensió comunitària que creix cada dia amb la implicació de col·lectius majoritaris que viuen i treballen a la zona i de bona part del teixit associatiu i veïnal.

La programació de l’Enre9 encara és desconeguda, però en sabem algun detall.

Ara mateix s’està treballant en el programa d’actuacions i teixint sinergies amb col·lectius i institucions, sobretot amb aquells que formen part de la zona. Entre les col·laboracions que ja s’han concretat hi ha un gran mural de l’artista lleidatana Lily Brik, que serà possible gràcies a la col·laboració amb Llavors de vincle, un grup de criança conscient. També hi trobem companyies lleidatanes com La Baldufa, Zum-Zum Teatre, Xip Xap, el Centre de Titelles , Tombs Creatius i altres d’Igualada o Binèfar.

Representació de l’espectacle Safari i presentació del cartell de l’Enre9

Durant el passat diumenge 13 de febrer, els carrers de la zona 09 de Lleida van viure la presentació del festival, on van participar tots els col·lectius i veïnat que organitzen el festival. Després de la representació de l’espectacle Safari, de la Companyia La Baldufa (pots llegir aquí un reportatge sobre l’espectacle Safari) es va presentar el festival i descobert el cartell d’aquesta primera edició, obra de l’artista lleidatà Carles Pijuan (també creador del logo d’EscenaFamiliar).

 

Presentació del cartell del festival ENre9
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Presentació del cartell del festival Enre9

Tu també pots formar part de l’organització d’aquest festival.

L’Enre9 segueix obert a col·laboracions i aportacions de tot tipus, també aportacions econòmiques. Tot suma per fer créixer aquest projecte sense afany de lucre. En aquest sentit, s’ha posat en marxa un sistema de col·laboracions econòmiques online, per tal d’oferir a la ciutadania la possibilitat de fer una donació i contribuir a fer realitat el festival. Aquesta donació és pot fer a través de la pàgina web del festival (festivalenre9.com).

 

Properament… tota l’actualització de la programació!

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This