Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
31 / 05 / 21

Una catorzena de companyies participaran a la cinquena edició del Festival Marrameu de Torrelameu

El proper cap de setmana serà una bogeria a Torrelameu, municipi de la Noguera, tocant al Segrià, ja que de divendres dia 4 fins a diumenge dia 6 de juny s’hi podran veure 17 espectacles familiars que oferiran un total de 14 companyies d’arreu del país -i una de Navarra-, en la cinquena edició del Festival Marrameu. Es tracta d’un festival de contes i espectacles de carrer i de sala per a totes les edats, que inclou diverses disciplines com ara teatre, circ, titelles o conta contes…

El festival l’obrirà divendres dia 4 (22:30h) la companyia Sons de Canyella amb Contes frescos, una sessió per a espectadors de més de 14 anys. L’endemà, el 5 de juny, el Marrameu inicia l’in crescendo amb la programació de 4 espectacles més al llarg de la tarda. L’experimentada companyia de titelles L’Estaquirot Teatre representarà En Jan Totlifan (18h) per a mainada a partir de 4 anys i, tot seguit (19:30h), Teatre Nu oferirà el seu peculiar Teatre Arrosegat de Catalunya, un espectacle per a públic a partir de 3 anys. Posteriorment arribarà el torn del circ amb Circo Los i el seu Vintage Brothers (21h), un espectacle de circ per a tothom. La jornada es tancarà amb l’espectacle La casa más pequeña (22:30h), del grup navarrès Yarleku, apte per a espectadors a partir de 8 anys. Aquesta obra va ser premiada a FETEN 2019.

Un diumenge amb múltiples possibilitats

Diumenge dia 6 de juny, el darrer dia del festival, començarà amb 3 espectacles que es faran de manera simultània. L’espectacle de carrer Manneken’s Pis (Campi Qui Pugui), el de titelles Xim (Centre de titelles de Lleida) i el de teatre Estanis, l’home dels oficis (La Cremallera) començaran en tres ubicacions diferents a les 11 del matí. Només mitja hora més tarda engegarà Els contes de la Roser (Quatre Contes), mentre que a migdia començaran un espectacle de circ, L’home roda (Professor Karoli) i un altre de teatre, La gallina dels ous d’or (Zum Zum Teatre). A la tarda (17h) es tornaran a fer funcions de Xim i Els contes de la Roser, així com també del Manneken’s Pis (19h). Completen la jornada l’espectacle de teatre Quo no vadis (La Pera Llimonera) i el de titelles La veritable història dels 3 porquets (Xip Xap Teatre), que començaran a les 6 de la tarda. Tancarà el 5è Marrameu l’espectacle Cösmix, de Teatre Mòbil (20h).

Tots aquests espectacles es representaran a diferents espais del municipi, que s’han adaptat especialment per acollir la programació del festival. Són un total de 6 espais com la plaça de l’Església, la plaça de la Creu, la Nòria, La Sala, l’Església i la Palmera. En total, el festival va posar a la venda gairebé 2.000 entrades, que va exhaurir en 48 hores. Això és degut a que les entrades de tots els espectacles -tret d’un parell, que són gratuïtes- tenen un preu d’1 euro, per tal de fer paleses dues intencions clares: que el Marrameu sigui un festival popular i contribuir a la democratització de la cultura.

Un festival que es consolida

El Festival Marrameu torna amb força després que l’any passat no es pugués celebrar degut a la pandèmia i es consolida com a esdeveniment cultural de referència en l’àmbit del públic familiar a les comarques lleidatanes, que té un panorama ben interessant amb el mateix Marrameu, el Mil Maneres, el Circ Picat, el Treubanya, El Carrollets, el Castellserà de Nit i, es clar, la Fira de Titelles de Lleida. El cicle va néixer a partir de la iniciativa de la companyia Festuc Teatre, que va comptar amb la complicitat de l’Ajuntament, amb la intenció de potenciar les arts escèniques a les contrades lleidatanes i és la demostració que no calen grans pressupostos per tenir un gran impacte, sinó que calen complicitats i bones idees per arribar a la gent.

El  Marrameu també vol ser un exemple per a tots aquells municipis petits que volen programar activitats culturals, perquè segons l’organització: “Ser petit no ha de ser una excusa per no poder fer grans coses. Cal creure en el corrent de cooperació entre veïns. Ens agrada que el Festival Marrameu segueixi creixent i sigui referent cada cop més per molta gent, però alhora també ens agrada que se’l sentin seu tots els torrudans i torrudanes participant com a voluntàries, gravant els anuncis o decorant els carrers”.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This