Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
1 / 06 / 21

Torna el cicle Teatre Sense Teatres de Rubí promogut per la companyia La Tal amb un cartell espectacular

La pandèmia sembla que està en vies de control i és per això que es van recuperant els esdeveniments culturals que tant hem trobat a faltar durant aquest període ben estrany. Un dels festivals que torna aquest cap de setmana, del 4 al 6 de juny, tot i que encara condicionat per la COVID-19, és el Teatre Sense Teatres que promou la companyia La Tal, que en fa la direcció artística i la producció, amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. El cartell d’aquest festival, que habitualment ja és d’una gran qualitat, enguany compta amb companyies que són referents en el sector o espectacles multipremiats.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Un moment de Teatre Sense Teatres. Foto: Aj. Rubí / Localpress.

El cartell del Teatre Sense Teatres el formen 9 espectacles, tots d’accés gratuït i tots ells, menys un, a l’aire lliure. Els tres dies que dura el cicle, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, La Tal ofereix l’espectacle itinerant Les Pompiers, que ja és gairebé una tradició i que fa també la funció d’informar dels espectacles que es podran veure aquella jornada. Es tracta de cercaviles a l’illa de vianants, de la plaça del Doctor Pearson a la plaça de Catalunya i a la plaça del Doctor Guardiet. Es faran animacions que descobreixen diferents maneres de fer teatre i dirigeixen el públic al lloc on es farà la festa, això és l’espectacle. Les Pompiers són una mena de mestres de cerimònia, un veritable punt d’informació itinerant d’aquest festival.

Un munt de perles

Obrirà el foc del festival l’espectacle Plomes i reclams (dia 4, 21:30h al Pati de l’Ateneu), un espectacle operístic i teatral, amanit amb molt d’humor, en què Roberto G. Alonso hi ha dirigit la Glòria Garcés i l’Elena Martinell. Tampoc no hi falta la crítica a la manera de fer d’aquesta societat patriarcal i fa referència a la lluita de la dona per superar totes les cotilles socials que se l’imposin.

Una de les perles del festival és Conservando memoria, d’El Patio, l’únic espectacle d’interior, que es podrà veure entre bambolines al Teatre Municipal la Sala en dues sessions (dissabte i  diumenge, a les 18h). L’espectacle constitueix una reflexió preciosa sobre la memòria, sobre fites vitals i sobre els nostres pares i avis amb una sensibilitat fora de mida.

La companyia Zero en Conducta presenta una peça breu de teatre d’objectes, Trash, dissabte (19:15h) al Pati de l’Ateneu. En aquest espectacle, els membres de la companyia demostren, no només el virtuosisme en la manipualció dels objectes, sinó una gran originalitat i imaginació per presentar una història sorprenent.

Una de les companyies de teatre al carrer de referència al país com La Industrial Teatrera també havia de formar part del cartell. Aquesta companyia presentarà dissabte (20h), al Solar Centre Democràtic Republicà (plaça Dr. Guardiet), el seu darrer espectacle, Herència, una peça que parla en clau d’humor no pas sobre una herència que ens puguin deixar, sinó sobre la que deixarem nosaltres als qui vindran darrera nostre en termes mediambientals.

El mateix dissabte (21:45h), a la pista de l’Escola Pau Casals, arriba un altre espectacle d’aquells imprescindibles, Fly me to the moon, de la companyia liderada per un pallasso excepcional, Leandre Ribera. Aquest forma tàndem amb Laura Miralbés, amb la qual emprèn el viatge possible de dos pallasos cap a la lluna. La jornada de dissabte la tancarà la Companyia Kerol al Pati de l’Ateneu (22:45h), amb l’energètic Welcome to my head.

Diumenge de clown i circ

El primer espectacle de diumenge es podrà veure al Solar Centre Democràtic Republicà (plaça Dr. Guardiet), on la Companyia Cris-is oferirà l’espectacle Home (19:15h), que presenta una parella que viu una peculiar rutina, en una casa miserable. Es tracta d’un espectacle trepidant, emocionant, hilarant i també molt tendre.

Tancarà el festival el mateix diumenge, a la pista de l’Escola Pau Casals (20:15h) la companyia francesa Cirque Entre Nous, que hi presentarà l’espectacle Entre nous. Per explicar-ho, ningú ho fa millor que la mateixa companyia en el seu programa de mà: “Un espai obert, tres màstils, cadires desendreçades i un parell d’instruments musicals. Cinc amics inseparables es retroben després d’un cert temps. Arriben d’un en un, s’observen, somriuen, el devenir de les seves vides els ha dut avui a aquest indret, són els mateixos de sempre. La música sona i envolta l’espai, el moviment, la complicitat. L’humor, l’amistat i l’amor es troben tant horitzontalment com vertical aixoplugats pels tres màstils.”

Com podeu comprovar el retrobament amb el Teatre Sense Teatres serà memorable.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This