Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
3 / 02 / 21

Teatre Romea, TNC, SAT! Teatre, Goya, Poliorama i CosmoCaixa seran terreny familiar els propers mesos

El Teatre Romea, el Teatre Nacional de Catalunya, el SAT! Teatre de Barcelona, el Teatre Goya, el Teatre Poliorama i el CosmoCaixa seran territori d’espectacles familiars a la capital els propers mesos. No es tracta de funcions eventuals, úniques, sinó que les companyies faran estades més o menys llargues als cartells de cadascun d’aquests equipaments. És complicat trobar una concentració similar els darrers anys. A  banda d’això, hi ha el circuit de Barcelona Districte Cultural, que també programa molts espectacles familiars que roten pels escenaris dels diferents centres cívics barcelonins dotats amb sales adequades per acollir-los.

Teatre Nu fa estada al TNC amb “Kàtia”

Aquesta setmana Teatre Nu ha iniciat la seva estada al Teatre Nacional de Catalunya, que dedica una part de la seva programació als més petits per fer de l’assistència al teatre una activitat familiar quotidiana. La companyia de Tous, que s’hi estarà fins el 14 de febrer a la Sala Tallers, hi representarà Kàtia (recomanat a partir de 5 anys), que és el segon espectacle del cicle El TNC Petit d’aquesta temporada 2020/2021 i que compta també amb funcions escolars entre setmana.

Kàtia - Teatre Nu (Destacada)
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Una imatge promocional de Kàtia, de Teatre Nu.

Kàtia parla de voler saber, de la necessitat de trobar els orígens, de la voluntat de recordar i entendre d’on venim. És la història d’una mare i una filla que emprenen un viatge per mirar de respondre les preguntes que es planteja la petita. Aquest espectacle parla de l’adopció, dels interrogants que desperta, dels neguits que motiva, i ho fa a través d’una història plena de joc i aventura a la recerca d’un objecte ben quotidià: una foto. La direcció i la dramatúrgia de la peça és de Víctor Borràs i compta en el repartiment amb Montse Pelfort i Maria Berenguer en els papers de la mare i la nena. Les funcions de cap de setmana (dissabte a les 17h i diumenge a les 12h) són obertes al públic general.

Addaura, L’Estaquirot i Samfaina, al SAT! Teatre

Klé arriba finalment al SAT! Teatre de Barcelona, després d’haver estat programat i reprogramat fins a tres vegades a causa de la pandèmia. Aquesta peça, una obra molt visual d’Addaura Teatre, inspirada en la vida i obra de l’artista suís Paul Klee, compta amb la música original del violinista Vassil Lambrinov (Balumut), que toca en directe. El SAT! ha programat fins a sis representacions de Klé els dos primers caps de setmana d’aquest mes, els dies 6,7, 13 i 14.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Un moment de Klé, d’Addaura Teatre Visual.

També faran una generosa estada al SAT! Teatre les companyies l’Estaquirot i Samfaina de Colors. La mítica companyia de Vilanova serà al SAT! els dos darrers caps de setmana de febrer (20, 21, 27 i 28) i el primer cap de setmana de març (6 i 7) i hi presentarà un dels seus espectacles amb més èxit, estrenat l’any 2015, que funciona igual de bé que el primer dia: En Jan Totlifan. Aquesta genial peça de titelles explica la història d’en Jan, un nen a qui, de petit, a casa seva li feien tot, i no li calia aprendre a fer res si ell no ho volia; des de cordar-se les sabates, a vestir-se o que li tallessin el menjar. I no va ser fins que va marxar en un llarg viatge que va aprendre a fer moltes coses…

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

La Mirna, el cargol i la nina de drap, a Andròmines, de Samfaina de Colors.

Samfaina de Colors, per la seva banda, durà al SAT! l’espectacle que ha estrenat molt recentment, Andròmines (els tresors d’una nina de drap), que ha suposat un pas important en l’evolució artística de la companyia d’Argelaguer. Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, dirigits per Anna Ros, seran a la sala barcelonina el darrer cap de setmana de març (27 i 28) i hi tornaran dos caps de setmana alterns durant el mes d’abril (dies 10 i 11, i 24 i 25, respectivament). Com L’Estaquirot, Samfaina de Colors farà en total fins a 9 funcions d’aquest espectacle visual i nostàlgic, que parla de superar etapes, en especial la infància.

Tutatis i Artristas, els que més s’hi estaran

Les companyies que faran una estada més llarga en el temps seran Tutatis Produccions i Artristras. Els primers faran una bona estada al Teatre Goya, que comença aquest diumenge. De fet, tots els diumenges del febrer i els dos primers diumenges de març, Tutatis posarà en escena, en sessió matinal doble, l’espectacle de titelles El monstre de colors. Per la seva banda, Artristras tornarà a portar al CosmoCaixa l’espectacle Noctíluca, que ja havia fet al mateix escenari la temporada anterior. Enguany, la companyia de la Garriga serà al CosmoCaixa els tres primers caps de setmana d’aquest mes de febrer, a una funció per dia.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Una imatge d’El monstre de Colors, de Tutatis Produccions.

El nou espectacle d’El Pot Petit

Precisament aquest diumenge dia 7, amb sessió doble dissabte i diumenge, El Pot Petit presentarà al Teatre Poliorama el seu nou espectacle, Les aventures del lleó vergonyós. Aquesta peça de titelles suposa un pas més en l’evolució de la companyia, ja que els protagonistes de l’espectacle no són la Jana i en Pau, sinó que ho són els animals que surten a la popular cançó del grup gironí El lleó vergonyós, i la música, que és original, composada expressament, així com les lletres. L’espectacle es podrà tornar a veure en sessió doble el segons diumenge de febrer, dia 14. També els dies 7 i 14, però del mes de març, aterrarà al Teatre Romea l’experimentada companyia Xip Xap Teatre amb el seu darrer espectacle de teatre i titelles, Hamelí, dirigit per Ramon Molins.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Hamelí, amb l’experimentada companyia lleidatana Xip Xap.

Sóc feliç” es veurà a Barcelona per primer cop

El mes de març, que pel que veieu estarà ben farcit d’espectacles, així com el de febrer, estrenarà a Barcelona el seu darrer espectacle la Dàmaris Gelabert. Soc Feliç és aquesta nova proposta, que mira de sorprendre el públic d’aquesta popular cantant. L’espectacle va més enllà dels concerts habituals de la Dàmaris i esdevé un espectacle de teatre musical. Un homenatge a les arts escèniques: música, circ, titelles, dansa… i la màgia del teatre. L’obra gira al voltant d’allò que fa que realment siguem feliços, sobre l’amistat, l’entrega als altres, els camins equivocats que cal redreçar i l’amor al teatre. La companyia aconsegueix, en una hora, establir una gran complicitat amb un públic familiar, que s’implica des del primer moment en una aventura divertida, excitant i molt emotiva. La Dàmaris està acompanyada a l’escenari per la Caterina i en David Cuspinera; coneguts pels infants per la seva col·laboració amb la cantant en diferents videoclips i espectacles. La música esdevé l’eix transversal de la proposta, amb una instrumentació brillant i inusual, interpretada en directe a dalt de l’escenari per tres músics. Sóc feliç es podrà veure els dies 14, 21 i 28 de març.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Un moment de Sóc feliç, de Dàmaris Gelabert.

Ara trobem que no teniu excusa per quedar-vos a casa, especialment les famílies barcelonines. Esperem que ben aviat s’alci el confinament municipal i comarcal i tots en puguem gaudir. A l’agenda d’Escena Familiar trobareu tots els detalls dels espectacles i la informació pel que fa a horaris i sales.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This