Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
23 / 04 / 21

La Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca (FiM) reneix amb vigor i un terç del cartell són espectacles familiars

La FiM és la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca que, després de 5 anys d’absència, reneix com a cita, aparador i mercat de la música moderna emergent i els espectacles musicals familiars fets a Catalunya. Es celebrarà els dies 7, 8 i 9 de maig i s’adreça tant al sector professional com al públic amb inquietuds per conèixer l’estat de la creació en aquests àmbits musicals. La FiM, abans de suspendre’s temporalment, tenia un bagatge de fins a 16 edicions, que la van situar com a referència de les propostes musicals emergents de Catalunya i els territoris de parla catalana i com a agent dinamitzador del sector.

Segons l’organització, es tracta d’un retorn amb vocació ampliada, ja que es proposen treballar amb els fonaments de la cultura musical del país: la població infantil i jove, els músics emergents, i les propostes innovadores i arriscades. La idea és impulsar el sector i l’escena des de les bases i reforçar la pedrera de creadors i de públics, des de la transversalitat, la innovació i el territori. El Castell de Vila-seca serà l’epicentre d’activitat musical i professional de la mostra, tot i que també hi ha alguns altres escenaris. com ara el Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras i el teatre El Centru. Un total de sis escenaris pels quals desfilaran totes les propostes artístiques escollides per a aquesta edició de represa, que comptarà també amb un escenari professional on tindran lloc les showcases (actuacions breus) reservades als professionals acreditats.

37 concerts programats, una tercera part, familiars

La FiM Vila-seca ha bastit un cartell amb una àmplia i diversa programació artística de caràcter gratuït, amb 30 propostes i 37 concerts als quals s’hi accedirà de manera gratuïta, tot i que per accedir-hi caldrà reservar entrades a través del web de la fira, que es posaran a disposició del públic a partir del dia 29 d’abril. Tots els concerts respectaran les mesures estipulades per les autoritats sanitàries, seran en horari diürn i respectaran el toc de queda.

Pel que fa al públic familiar, la FiM ha programat l’espectacle de titelles, música i projecció de dibuix amb sorra Jojo, de la companyia Ytuquepintas. També hi ha inclosa a la programació la darrera proposta de la companyia d’Argelaguer, Samfaina de Colors, que hi porta Andròmines, una reflexió sobre el pas del temps amb música i cançons de Xavi Múrcia, mentre que el cant i la manipulació d’objectes va a càrrec de Mirna Vilasís. Parlant de noves propostes, el conjunt vocal femení s’havaneres, Les Anxovetes, presentarà a la FiM el seu primer espectacle familiar, Ondina i la formació Xiula clourà el festival amb l’espectacle Big Chicken, basat en el seu nou disc, Descontrol Mparental.

Propostes per a un gran ventall d’edats

Una de les propostes espectaculars de la FiM, sobretot pel jovent, és el concert My flow (My hip-hop story) de Pulmon Beat (Dani Lleonart), un crit de llibertat basat en fets reals on mitjançant els ritmes i els versos, Pulmon Beat explica un viatge pel món del Hip Hop. A l’altre extrem s’hi situa la proposta SÖNS, de la companyia Pels Més Menuts, que vol ser una experiència sensorial per als bebés de la casa i les seves famílies, amb un format on la proximitat el farà especial, proper i màgic i el repertori inclou peces de Xostakóvitx, Bach, Debussy, Ravel o Satie.

One, Two, Free… folk!, de Trilope és el viatge d’un grup de músics de carrer i d’altres personatges que coincideixen en una estació de tren dels EUA en diferents moments històrics del segle XX. Es tracta d’un espectacle musical de carrer amb un repertori clàssic del folk anglosaxó (Peter Seeger, Bob Dylan o Simon and Garfunkel). La companyia La Botzina presentarà Ventolera, un concert didàctic que té per objectiu principal tractar la diversitat dels instruments de vent, mentre que La Curiosa presenta MUUUUN, un espectacle en el qual, mitjançant la música i la llum d’un projector utilitzat amb diferents materials, es van creant imatges i desenvolupant històries, que són fruit de la musicalitat, els colors i les formes. Per finalitzar, la FiM també ha programat La veu de la Terra, del Petit Taller de Cançons, un espectacle en el qual s’intenta dotar al nostre planeta de paraules per poder explicar-nos com se sent.

La Tresca i la Verdesca, als showcases

A banda, en les mostres exclusives per a professionals, la companyia La Tresca i la Verdesca oferirà un tast del seu nou espectacle musical, Maquinaigües, basat en les cançons del disc homònim, mentre que l’Auditori de Barcelona també oferirà un tast del seu darrer espectacle, Tutti Fan Piu, en el qual ànecs, gallines, lloros, estruços i pingüins, o el que és el mateix, ocells que volen, que neden i que corren, cantaran i ballaran al ritme de músiques d’èpoques i estils ben diferents obra de Txaikovski, Saint- Saëns, Grouya, Zequinha de Abreu, Jaime Silva, Neuza Teixeira o The Beatles.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This