Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
31 / 03 / 21

La 32a Fira de Titelles de Lleida es celebrarà del 30 d’abril al 2 de maig amb 31 companyies i 115 funcions

La 32a Fira de Titelles de Lleida, un dels esdeveniments culturals més maltractats per la pandèmia l’any passat, es celebrarà del 30 d’abril al 2 de maig, de forma presencial, amb la participació de fins a 31 companyies, que oferiran 115 funcions en total dels seus espectacles. Malgrat la conjuntura, la Fira continuarà rebent companyies internacionals, tot i que en un número més reduït, mentre que la resta provenen de l’Estat Espanyol o són catalanes.

La programació inclou un ampli ventall d’espectacles amb propostes tradicionals, però també d’altres de més innovadores; espectacles de sala i de carrer; per a totes les franges d’edat, que es realitzaran en 14 espais entre sales i espais tancats i a l’aire lliure. La companyia catalana Agrupación Señor Serrano oferirà l’espectacle d’inauguració, The Mountain, el divendres dia 30, com és habitual, però en aquesta ocasió més aviat com a conseqüència del toc de queda. Agrupación Señor Serrano és una de les companyies nominades als Premis de la Critica en la categoria de Noves Tendències i Eines digitals.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Història universal, de David Espinosa.

La programació de la Fira inclou enguany 7 estrenes: 4 a Catalunya, 1 estrena cinematogràfica i 2 estrenes absolutes. D’aquestes dues darreres, una és la de la companyia catalana Galiot Teatre, que presentarà per primer cop la seva instal·lació Gira Volta Titelles, composta de teatrets de titelles fets amb material reciclat i en què serà l’espectador qui hi donarà vida. L’altra és la de la companyia italiana Di Filippo Marionette, que presentarà Variations, un espectacle de titelles de fil marca de la companyia, en el qual la protagonista és la interacció entre el titella i els titellaires.

Les estrenes a Catalunya són les dels espectacles Kalek, de la companyia madrilenya El Retablo; Eco, dels andalusos Ymedioteatro; La leyenda de Sally Jones, dels castellans Baychimo Teatro i Mr. Blue Sky, dels valencians La Fam Teatre. Una de les particularitats d’aquestes estrenes és que la companyia madrilenya El Retablo farà l’estrena del seu espectacle, Kalek, en català. Hi ha inclosa en el cartell una cinquena estrena, que no és estríctament d’un espectacle, sinó d’un curtmetratge, a l’entorn del món de les titelles, Anima Animae Animam, de la sorprenent companyia dels Països Valencians amb arrels catalanes Zero En Conducta. Aquest curtmetratge seria l’extensió natural quel procés d’investigació que la companyia va iniciar amb l’espectacle Eh, man hé. La mecánica del alma, que va ser l’espectacle inaugural de l’edició del 2019 de la Fira de Titelles, amb la qual la companyia sempre hi ha tingut una relació especial.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Bidouille Ex Machina, dels francesos Théâtre Mu

En l’apartat de propostes adreçades als infants s’hi inclouen Kalek, Hamelí de la companyia Xip Xap, Núvol Núvol de Periferia Teatro, Orfeo dels madrilenys La Canica Teatro i O Ninho, dels portuguesos Partículas Elementares. L’aposta pels espectacles familiars la representen companyies de casa, com el mateix Centre de Titelles de Lleida amb el seu nou espectacle de carrer, Kujira, a més de Tombs Creatius amb la instal·lació PUCK i la seva troupe, Holoqué amb la seva Caixeta, Campi qui pugui amb els seus Pigs i Jam, que presenta Le voyage. També s’hi pot incloure als espectacles familiars les companyies catalanes Eudald Ferré, Cia Minimons, Galiot Teatre i Agrupación Señor Serrano amb La “petita” Moby Dick, Un teatre al jardí, Gira Volta Titelles i Prometheus, respectivament. Teatre de l’Abast porten a Lleida el seu Rob, una producció conjunta amb Zero en Conducta, i des de Mallorca arribarà Hotel Iocandi amb Peix. També en la franja familiar, però per a més 10 anys, hi figuren l’estrena d’Eco d’Ymedioteatro i La leyenda de Sally Jones, de Baychimo Teatro. O les Variations (De Filippo) i Bidouille Ex Machina, dels francesos Théâtre Mu.

El públic juvenil i adult també podrà triar entre uns quants espectacles. En aquest apartat hi figuren Historia Universal, del català David Espinosa, M.A.R. de la Cía. Andrea Díaz Reboredo (Madrid), l’irreverent i políticament incorrectíssima, tant com divertida, Espejismo de l’andalusa El Espejo Negro, The Mountain de la catalana Agrupación Señor Serrano, Mr. Blue Sky de la Fam Teatre i El lloc? de ser nosaltres de la companyia Pep i Sira Aymerich.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

O Ninho, dels portuguesos Partículas Elementares

Pel que fa a les instal·lacions interactives d’autor, espectacles de carrer, la Fira habilitarà un espai que les aculli per tal de poder controlar-ne l’aforament. Aquest espai es situarà al Pati del Convent de Santa Clara, s’hi podrà accedir amb entrada, s’hi podrà estar un temps determinat com a màxim i gaudir de tantes instal·lacions com es vulgui. En aquest espai s’hi trobaran Un teatre al jardí, Puck i la seva troupe, La Caixeta i Gira Volta Titelles, de les companyies catalanes Cia. Minimons, Puck Cinema Caravana, Holoqué i Galiot Teatre, respectivament.

La Fira també continuarà organitzant un espai PRO d’intercanvi professional reformat a causa de la pandèmia i les jornades tècniques (una trobada professional, una sessió de speed meeting, dos tallers i quatre presentacions).

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This