Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
22 / 06 / 18

FiraTàrrega torna a posar el focus en propostes familiars dins el programa del 2018

Ja tenim aquí la programació de FiraTàrrega 2018 amb una cinquantena d’espectacles provinents de 8 països que podrem veure entre el 6 i el 9 de setembre. Entre aquestes propostes, n’hi ha 30 que són estrenes a nivell espanyol. Hi ha espectacles per a tot tipus de públic, també per veure amb els infants. I és que el carrer és un escenari idoni per programar espectacles per a tots els públics, però no sempre els arts de carrer familiars tenen l’espai que mereixen. Precisament per revertir aquesta situació, la Mostra d’Igualada, l’Associació de Teatre per a Tots els Públics i FiraTàrrega han donat continuïtat a l’experiència que l’any passat van posar en marxa sota el nom de Finestra Familiar. Amb aquesta iniciativa, volen posar el focus precisament en un sector amb pes específic a Catalunya, com són els espectacles pensats per al públic infantil.

El repte de la segona edició del programa de visualització i internacionalització d’espectacles familiars catalans és posar en valor les propostes de companyies d’aquí produïdes en base a la qualitat, la innovació, la pluralitat temàtica i els nous formats escènics i aconseguir donar-los un impuls en la seva projecció cap al mercat internacional. Així, enguany, aquesta finestra familiar presenta quatre peces. D’una banda, Mumusic Circus amb Flou Papagayo que també es va poder veure a la Mostra d’Igualada. Zum zum Teatre i Quim Bigas presentaran a Tàrrega Hippos, i els Campi Qui Pugui, porten el seu nou Asteroid, la producció dirigida per Toti Toronell que combina els titelles i els actors reals amb l’objectiu d’aconseguir un impacte sorprenent i transformador a l’espai públic. CreaMoviment i el seu Un món de cartró tanca aquest programa amb una proposta on grans i petits es relacionen amb un món de cartró transformant l’espai, construint i desconstruint, imaginant paisatges.

El programa va sorgir com a prova l’any passat amb la col·laboració de la Generalitat i des de la TTP destaquen la vocació de continuïtat. “És important que haguem aconseguit mantenir aquest programa que busca donar als espectacles per a públic familiar el lloc que els hi pertoca en la programació d’arts de carrer”, subratlla Cristina Garcia, copresidenta de la TTP, que destaca que, al final, la programació de FiraTàrrega augmenta perquè se n’afegeix més per a tots els públics. També valora especialment la col·laboració que s’ha lograt establir entre la Mostra d’Igualada i FiraTàrrega per coordinar la seva programació familiar. “Són les direccions artístiques d’aquests esdeveniments qui s’han encarregat de triar els espectacles que es mostren al programa. La TTP ha actuat de ‘gota malaya’ per aconseguir mantenir aquest reconeixement per al sector familiar que una fira multidisciplinar d’arts de carrer com és FiraTàrrega ha de tenir”, afegeix. El programa compta també amb activitats per a professionals i, de fet, la fira ha convidat programadors de festivals internacionals específics per a públic infantil que veuran els quatre espectacles catalans. La idea és que en els propers anys es vagi repetint i que vagi creixent, obrint la porta, per exemple, a coproduccions.

A banda d’aquesta iniciativa, FiraTàrrega està elaborant els itineraris per gaudir de l’edició 2018 en què també tindrà en compte el públic familiar. De fet, un dels plats forts de la programació d’enguany és l’espectacle Les set diferències d’El Pont Flotant, una proposta infantil que, mitjançant el llenguatge corporal, la música i el joc, aborda les diferències entre persones de trets i d’orígens diversos. També hi trobarem la companyia Los Moñekos, amb el seu We-Dingun espectacle d’humor i música en què dues núvies es troben cara a cara davant l’església buscant el mateix. O el grup de circ EIA que experimenta amb els límits entre l’escenari i el públic a Espera.

Queden tot just dos mesos per anar a veure tot això, però el que està clar és que FiraTàrrega 2018 és una cita ineludible.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This