Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
21 / 05 / 20

Festuc fa a Corbins la primera funció del país amb públic presencial des de la declaració d’estat d’alarma

La companyia Festuc Teatre ha fet avui la primera funció de teatre amb públic presencial, estàtic, al camp de futbol situat al Parc del Riu de Corbins (Segrià). La companyia lleidatana amb seu a Corbins hi ha representat La mongetera màgica amb motiu de la celebració d’enguany de la festa major del poble, Santa Quitèria. A La mongetera màgica, la Lina i la seva família es veuen obligats a marxar de casa per problemes econòmics. Aquesta crua realitat fa que la Lina s’ompli de valentia per emprendre un viatge en busca d’una mongetera màgica que puja fins més enllà del cel, on viu un ogre amb el seu tresor… Els ajudarà a no perdre la llar? Es tracta d’una naa història de superació i valentia que ens fa recordar que, sovint, per aconseguir les coses, només cal una mica d’imaginació.

La funció ha aixecat molta expectació, fins i tot mediàtica, amb presència dels delegats i corresponsals d’un gran nombre de mitjans, per comprovar quin era el protocol que es seguia per garantir la seguretat del públic, dels artistes i dels tècnics. Les entrades, que eren gratuïtes però necessàries per controlar l’aforament, s’havien de reservar i es rebien al telèfon mòbil en format electrònic. El públic s’ha dividit per nuclis familiars de 4 persones, mantenint la distància personal en la disposició de les cadires. Fins a 112 espectadors han seguit la funció. L’ús de mascaretes i la higiene de mans amb solució hidroalcohòlica també han estat presents.

Però el que ha estat més present és la il·lusió dels infants per retrobar-se amb el teatre en viu, amb els personatges de La mongetera màgina, i els nervis, la il·lusió i l’expectativa de com seria el retrobament dels titellaires de Festuc Teatre, l’Íngrid Teixidó i en Pere Pàmpols. Al final de la funció, el públic ha quedat molt satisfet, la companyia també, tot i que el format se li ha fet estrany, i l’ajuntament també. Aquesta experiència és una mostra de que els espectacles en viu es poden fer, observant les normes de seguretat, de manera que encoratgem als consistoris i als seus programadors que ho tinguin en compte. Perquè #laCulturaTambéCura i #siEsVolEsPot.

L’ajuntament d’Alpicat ja va organitzar una cercavila dissabte passat amb l’espectacle Hathi, del Cercle de Titelles de Lleida, amb públic presencial però des dels seus respectius balcons i finestres, mentre que dissabte vinent (16:30h), Fadunito porta La gran família a Montoliu de Lleida (Segrià), un espectacle itinerant com el Hathi. També oferirà un espectacle itinerant, El petit teatre ambulant, l’artista lleidatà JAM, el dia 7 de juny (12h), a Sant Pere de Riudebitlles.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This