Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
5 / 11 / 21

El nou disc de Samfaina de Colors, una eina novedosa per aprendre a llegir

La lletra de pal. Si sou una família amb nens i nenes a Primària, sabeu perfectament el que costa trobar cartells i textos amb lletra de pal. És la majúscula de tota la vida i serveix de porta d’entrada a la lectoescriptura dels infants de Catalunya. La Mirna Vilasís i el Xavi Múrcia, de la companyia Samfaina de Colors, han presentat aquesta setmana el disc del seu espectacle “Andròmines”. Es tracta, d’un format innovador que es postula com a eina molt útil per a escoles i famílies que busquen maneres creatives i entretingudes de que els infants aprenguin a llegir.

“Estem molt contents i il·lusionats amb l’acollida que estan tenint els vídeos del nou disc. Supera les nostres expectatives, la veritat”, explica per telèfon la Mirna a Escena Familiar al poc de publicar els vídeos dels temes La nina de drap i El molinet màgic. El nou disc de Samfaina de Colors és el primer d’una nova manera d’editar-los i publicar-los. La companyia creada el 1988 a Sabadell ha volgut fer un pas endavant i han creat un disc que serveixi d’eina a les famílies i educadors; i que sigui una aventura de joc i descoberta per als nens i les nenes.

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Captura de pantalla del vídeo del tema “La nina de drap” en la que es veu la lletra de pal disenyada per Xevi Riera. La cançó forma part de l’espectacle “Andròmines” de Samfaina de Colors.

“Hem gravat els temes de l’espectacle Andròmines en vídeo i cadascun d’ells compta amb il·lustracions mòbils i superposició de paraules i frases amb lletra de pal, per tal de que pugui ser llegida pels infants”, afegeix la cantant de Samfaina de Colors. L’encarregat de donar vida a dibuixos i lletres que apareixen per sorpresa al llarg dels vídeos és Xevi Riera, de Punts Volats. L’edició del material audiovisual va a càrrec de Julian Waisbord. Tots ells han treballat juntament amb Discos a mà, productora i discogràfica de Samfaina de Colors.

La música és un actor més a escena en els espectacles de públic familiar. Sovint passa desapercebuda però es mereix tot el protagonisme i aplaudiments. Genera ambients, reforça emocions, traspassa sentiments i et permet viatjar en el temps. Tornar a reviure l’espectacle que hem vist en família. Així doncs, els convidem a anar aquest diumenge al Teatre de Salt, a les 18.00 hores a gaudir d’ “Andròmines“, l’obra musical de Samfaina de Colors programada a la Temporada Alta de Girona.

I si de tornada a casa, els vostres fills i filles taral·legen algun dels temes interpretats per Xavi Múrcia i Mirna Visalís, busqueu-lo en aquest canal de Youtube i seguiu gaudint en família d’aquesta història protagonitzada per una noia que puja a les golfes i torna a ser nena repassant les seves antigues joguines.

 

 

 

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This