14 / 05 / 20

El Festival Llegendes de Catalunya es celebrarà del 3 al 5 de juliol adaptat i amb mesures de seguretat

Semblava que no arribaria mai, però era necessari fer un pas endavant i Sant Martí de Tous i la direcció artística del festival llegendes de Catalunya estan disposats a fer-lo. L’onzena edició d’aquest festival es celebrarà del 3 al 5 de juliol -encara està per determinar si també inclourà el dia 2-, segons es va anunciar dimarts. Això sí, l’organització assenyala que no serà en el format habitual, sinó que s’adaptarà per tal que tots els espectacles siguin a l’aire lliure (la majoria ja ho eren), d’aforament reduït, en què es respecti la distància social i aplicant totes les mesures higièniques i les normes que siguin vigents en el moment de la celebració del festival.

Víctor Borràs, dramaturg, director i cofundador de la companyia Teatre Nu, que assumeix per primer any la direcció artística del festioval després d’haver-hi col·laborat en edicions anteriors, explica que van parlar amb l’ajuntament a principis d’aquest mes. “La intenció inicial era fer una cosa simbòlica -explica-, era abans de les fases de desescalada i no hi havia massa possibilitats de fer gaire res, però llavors vam pensar que potser sí que era possible celebrar el festival d’una altra manera. Tot a l’aire lliure, amb menys gent, espectacles de menys durada, recintes delimitats i controlats… Encara estem treballant en la concreció exacta i parlant amb les companyies.”

Borràs indica que ja han començat a parlar amb les companyies incloses al cartell de l’edició d’aquest any, tancat des del mes de gener. Les companyies que vulguin i puguin adaptar el seu espectacle per tal de fer possible la seva participació al festival, ho podran fer. A les companyies que no puguin fer-ho, l’organització té previst oferir-les altres dates, més endavant, per dur el seu espectacle a Sant Martí de Tous. La recuperació dels espectacles que estaven en cartell està per veure com es farà, però la reducció dels espectacles pel que fa a la durada i la possibilitat de fer més d’un passi són sobre la taula. No es faran espectacles de manera simultània per tal de controlar millor els fluxos de gent, entre funció i funció en un mateix espai hi haurà prou temps per acondicionar-lo i es compta fer espectacles itinerants de carrer.

Per tal d’oferir totals garanties sanitàries, Borràs afirma que en tots els espectacles es controlarà l’aforament, de manera que el públic necessitarà un tiquet, ja sigui la compra d’una entrada o una reserva que, en qualsevol dels casos, haurà de fer de forma anticipada. El festival està clar que no tindrà tant públic com en anteriors edicions, en què es triplicava el nombre d’habitants del poble. Això permetrà retre un homenatge als habitants del poble i els voltants, “que hem patit molt”, diu el director artístic. Encara està per determinar si es faran emissions en directe per estreaming dels espectacles, si es gravaran i es penjaran a les xarxes, però en tot cas està plantejat com un complement.

Llegendes de Catalunya vol ser un “motor”, per tal de mostrar que hi ha la possibilitat de començar a fer coses, amb totes les precaucions necessàries. “El poble, els veïns, són molt responsables, creuen en el que fem, saben de què estem parlant i saben que haurem de fer bé les coses”, explica Borràs dels seus convilatans, una gran part dels quals fan de voluntaris. Pel que fa a l’Ajuntament, Borràs li agraeix la postura i explica que mantindrà el pressupost que tenia previst destinar-hi, amb una rebaixa poc significativa -s’espera el mateix de la resta d’institucions-, que permetrà la celebració del festival.

“No ens resignem a dir que no es pot fer -diu Borràs-, perquè creiem que es pot. Si s’ha de fer per 30 o per la gent del poble i els voltants, doncs es fa. Una empresa privada, que necessita que sigui rendible, és lògic que no pugui, però les administracions s’hi han de comprometre, perquè aquests diners van a parar a les companyies, a donar confiança al sector, a la gent que hi treballa, als tècnics… Si hi ha la més mínima possibilitat de fer-ho, s’ha de fer”.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This