Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
11 / 06 / 21

El Festival Llegendes de Catalunya, DeLlegendes, torna al format habitual amb una trentena d’espectacles al cartell

El Festival de Llegendes de Catalunya, DeLlegendes, torna enguany al seu format habitual, després que l’any passat es celebrés gairebé durant tot el mes de juliol, en format reduït, amb els espectacles més espaiats i rigoroses mesures de seguretat sanitària degut a la COVID-19. De Llegendes, que l’any passat va ser una de les primeres manifestacions culturals que va anunciar amb valentia la seva celebració amb mesures innovadores per evitar el contagi, celebrarà la seva dotzena edició de l’1 al 4 de juliol a Sant Martí de Tous (Anoia). El cartell compta amb una trentena d’espectacles de teatre, música, dansa, titelles i narració, per a petits i grans, i constitueix una aposta important pels projectes de nova creació.

L’organització afirma que “DeLlegendes torna amb l’objectiu de recuperar plenament la seva essència, de que la cultura torni a la normalitat i vetllarà perquè els carrers de Sant Martí de Tous s’omplin de vida de nou amb una programació que permeti gaudir de les nombroses creacions que beuen de les llegendes populars i les històries d’arrel.” La companyia de la TTP, Teatre Nu, assumeix per segon any consecutiu la direcció del festival i, de manera conjunta amb l’Ajuntament de Sant Martí de Tous refermen el seu compromís i responsabilitat per impulsar la cultura i consolidar la mostra com un esdeveniment únic i referent als Països Catalans. “La direcció enfoca el festival no tan sols com una manera de recordar el passat a través de les llegendes, sinó com una via per parlar també del present i el futur”, diu l’organització.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Alguns dels personatges de Més enllà del bosc, de Campi Qui Pugui.

De la trentena d’espectacles programats els quatre dies de festival, 17 són per a un públic jove i adult i 14, per a tots els públics. El divendres 2 de juliol (18h) es farà la cercavila Tous és llegenda, per primer any al DeLlegendes, en què hi participaran tots els elements de la cultura popular de Sant Martí de Tous. Acabarà amb el ball de faixes i una exhibició dels alumnes de l’escola de circ. El dissabte dia 3 serà el dia amb més activitat de tot el festival. Al matí es podrà fer una visita guiada al Castell i veure l’espectacle El pont del diable, l’adaptació de la llegenda amb titelles de Micro Troupe. Al migdia, el públic podrà gaudir del concert de 2princesesbarbudes, amb 10 anys de Cançons i rimetes; el teatre de carrer itinerant Més enllà del bosc, de la companyia Campi qui pugui i el teatre i les titelles de La petita Capmany (Tanaka Teatre).

A la tarda, es podrà veure Dones en tota regla, de la Cia. La Remeiera, teatre per a tots els públics que trenca amb la cara oculta del llenguatge popular i reivindica la figura de la dona en la societat, en concret el seu viatge amb la menstruació, a través de la Llegenda del Pare Llanàs. També es podrà assistir a l’itinerari narratiu de La maleta de les llegendes amb Llegendes de Girona. La narració oral tindrà espai també a la plaça Bató amb Racons de Llegenda del Montseny, dels narradors del Festival Gualba Mots. La jornada acabarà amb l’esperada Apagada de misteri, el moment en què Sant Martí de Tous queda només il·luminat per milers d’espelmes que condueixen el públic per diferents racons on els habitants del poble representen diferents escenes inspirades en llegendes i històries obscures. Un recorregut ple de misteri que acabarà al Castell amb el monòleg del periodista i actor convidat d’enguany, Xavier Graset. De l’Apagada se’n faran set passis de mitja hora, de les 22:30h a les 01:30h de la matinada.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Una imatge de l’espectacle de titelles i música Matito i la grandíssima roda de fira.

La darrera jornada del festival, el diumenge 4 de juliol, començarà amb l’espectacle de titelles i música Matito i la grandíssima roda de fira, de la Cia. Matito; la contacontes Anna García, que explicarà als més petits Contes a la pell, i l’espectacle de carrer inspirat en la llegenda de Sant Jordi, Dragon ST, de JAM. Al migdia, el Teatre de l’Aurora portarà la seva versió d’El comte Arnau i Mondongo farà una improvisació musical a partir de cançons, romanços i llegendes. A la tarda els infants podran veure l’actriu Nerea Mendia amb Manera de parlar i la Cia. Jordi Font amb Contadors de llegenda.

Enguany es tornen a programar espectacles de manera simultània, en nou espais del poble: la plaça de l’Ajuntament, el Castell, La Casa del Teatre Nu, la plaça Manel Girona, el carrer Major, el Casal, la plaça Bató i el Safareig. D’alguns dels espectacles se’n faran diverses funcions, ja que es preveu que encara no es pugui disposar del total de l’aforament. Els espectacles tenen un preu fixat de 2 euros (amb algunes excepcions, en què són gratuïts) i les entrades es poden comprar de manera anticipada i fins a una hora abans de la representació al web del festival (www.llegendes.cat). Una edició més, el DeLlegendes serà possible gràcies a la col·laboració de més de 135 voluntaris i voluntàries, que durant els quatre dies que duri el festival s’hi implicaran de ple repartits en diferents tasques d’organització, logística o participant del teatre comunitari a la popular Apagada de Misteri.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This