Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
3 / 06 / 21

El Festival Internacional de Titelles de Gavà celebrarà la seva 30a edició de l’11 al 13 de juny

Un total de 16 companyies, que representaran 32 funcions dels seus espectacles, formen el cartell de la 30a edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà, que celebrarà la seva 30a edició de l’11 al 13 de juny. Engruna Teatre, Teatre de L’Home Dibuixat, Cia. Roberto G. Alonso, Teia Moner, La Guilla, L’Estaquirot, L’Estenedor, La Puntual o Txo Titelles són només algunes de les companyies que figuren al programa de l’edició d’enguany del festival gavanenc, organitzat per l’Ajuntament de Gavà i La Xarxa Gavà, que és membre de la Fundació Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils de Catalunya.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Una imatge de Marúnica, de Roberto G. Alonso.

A Gavà s’hi veuran espectacles d’una gran qualitat, alguns dels quals premiats amb guardons rellevants, com ara Sabates noves, de L’Home Dibuixat, que va ser premiat als MAX com a millor espectacle per a públic infantil i familiar, i d’altres potser sense premis, però també d’una qualitat altíssima. És el cas de Marúnica, de la Companyia Roberto G. Alonso, que mira de traslladar a l’escenari el riquíssim i sorprenent imaginari de l’artista surrealista Maruja Mallo, membre del col·lectiu les Sinsombrero, coetànies de Dalí, Buñuel o Lorca. També destaca la presència al cartell de l’espectacle El secret de la detectiva Klaus, d’Engruna Teatre, recent guanyador del Premi Xarxa Alcover de la Mostra d’Igualada amb Sopa de pedres.

Companyies de referència

També hi ha un espai generós en el cartell per a companyies que són veritables institucions del gènere, com ara la companyia Teia Moner, que porta al festival Tròpic, així com L’Estaquirot Teatre, que farà dues funcions d’un dels seus espectacles més vistos, En Jan Totlifan. També és el cas de L’Estenedor Teatre, liderat per David Laín, que posarà en escena el seu espectacle Roda el mon, o el cas d’Eugenio Navarro, ànima mater de La Puntual de Barcelona, que oferirà dues funcions del que ja és un clàssic: Pipa, el titella meravella. Remarquem per la seva qualitat un parell d’espectacles més: Quimera, de La Guilla Teatre, i Cocoué, de la Companyia maresmenca El Petit Bonhom.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Una imatge de Quimera, de La Guilla Teatre.

El festival també inclou activitats paral·leles, com ara dues exposicions, un debat-obert, una projecció i un mercat artesanal. La sala d’exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal acollirà les mostres Titelles del Món i 30 Anys de Festival, del 2 al 13 de juny. A banda de les exposicions, també hi ha programat un debat obert titulat Evolució dels espectacles de titelles en els darrers trenta anys, la revolta continua, amb Joan Baixas, Carles Cañellas, Sara Serrano i Jordi Palet, que es farà a partir de la projecció del documental La revolta dels titelles, obra de Ferran Baile de la Bibliomusicineteca, Toni Rumbau de putxinelli.cat i el fotògraf Jesús Atienza. Aquesta activitat es celebrarà el divendres 11 de juny (17:30h) i es retransmetrà en directe pel canal youtube de l’Ajuntament de Gavà.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Cocoué, d’El Petit Bonhom.

Tots els espectacles son gratuïts amb aforament limitat d’acord amb els espais i amb preferència pels que facin reserva prèvia a través de festivaltitellesgava.cat .També mitja hora abans de l’inici de l’espectacle, per les cadires lliures no reservades, completant tot l’aforament disponible per rigorós ordre d’arribada. En cas de pluja, es procurarà utilitzar espais alternatius. Per això cal estar atents a l’actualització de la pàgina web del FITG o al punt d’informació del festival al parc Torre Lluc. A l’agenda d’EscenaFamiliar.cat hi trobareu totes les funcions d’el festival.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This