Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
18 / 05 / 20

El Festival Grec aposta per fer espectacles en viu i reforçar el suport al teixit artístic barceloní i català

El Festival  Grec de Barcelona reforça el suport al teixit artístic barceloní i català amb una programació d’una vuitantena d’espectacles especialment centrada en la creació local, un caràcter inclusiu que es tradueix en un preu reduït, una aposta per nous formats i una localització centrada especialment en la muntanya de Montjuïc. El més remarcable, però, és que en plena crisi de la Covid-19 aposta pels espectacles en viu, amb les mesures de seguretat que siguin pertinents.

El festival manté el pressupost de 3,3 milions d’euros, que serviran per oferir suport a les companyies i artistes locals, per seguir col·laborant amb agents de la ciutat com ara teatres públics i privats, productores o espais culturals diversos, per presentar moltes produccions que es veuran durant la pròxima temporada teatral i, en definitiva, per dinamitzar el sector en un moment especialment delicat. Al Grec s’hi veuran una cinquantena de coproduccions del festival amb artistes i companyies locals, als quals s’afegiran una quinzena d’espectacles de la temporada actual que s’havien de representar aquests dies però que han hagut de ser cancel·lats a causa de la crisi de la covid-19. Completa la programació una quinzena més d’espectacles procedents de fora de Catalunya.

Els espectacles programats tindran, vista la situació excepcional que vivim i el seu impacte en les economies domèstiques, un preu únic de 15 euros que quedaran reduïts a 5 euros en el cas dels espectacles de caràcter familiar. Els escenaris públics, físics, estaran situats sobretot a la muntanya de Montjuïc. El Teatre Grec es reobrirà amb les condicions que marquin aquest estiu les autoritats sanitàries. Altres teatres de titularitat pública de la muntanya de Montjuïc, com el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure habilitaran les sales més grans per acollir molts dels espectacles que havien estat programats inicialment en espais més reduïts. També hi haurà representacions al Teatre Nacional de Catalunya i, a més, a museus de la ciutat com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Centre de Cultura Contemporània, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Born Centre de Cultura i Memòria i el Museu Marítim de Barcelona, es convertiran en escenaris del Grec, ja que són recintes que permeten un control fàcil dels accessos i de l’aforament.

Vist el caràcter excepcional de la crisi sanitària i l’aparició de propostes que exploren nous formats escènics, el Grec Festival de Barcelona oferirà també  activitats i experiències escèniques en línia. Igualment, moltes d’aquestes propostes passaran a formar part d’un arxiu que garantirà la seva màxima difusió. Si algunes de les produccions previstes en el Grec no es poguessin representar durant el juliol o agost, s’integrarien en nou programa, De Grec a Grec, que permetria que es representessin posteriorment en teatres i festivals, sempre amb l’etiqueta del festival de Barcelona.

Foto capçalera: Alfred Mauve / Festival Grec.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This